Ερευνητές του University of Bristol ανακάλυψαν ότι η διάγνωση αυτισμού, καθαυτή, δεν αυξάνει τον κίνδυνο βίαιης συμπεριφοράς.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι άνθρωποι που διαγνώστηκαν με αυτισμό μπορεί ενδεχομένως αρχικά να φαίνεται πως έχουν υψηλότερο κίνδυνο για βίαιες πράξεις αλλά ότι η σχέση μειώνεται σημαντικά όταν ληφθεί υπόψη συνύπαρξη ΔΕΠΥ ή διαταραχή συμπεριφοράς.

Η ΔΕΠΥ και άλλες ψυχικές διαταραχές, καθώς και χρήση αλκοόλ και ουσιών είναι σημαντικοί προγνωστικοί παράγοντες για βίαιες πράξεις στον αυτισμό, όχι ο αυτισμός καθαυτός.

Ο Dr. Dheeraj Rai, δήλωσε ότι η επιπλέον διάγνωση αυτισμού συνδεόταν με σχετικά χαμηλότερο κίνδυνο καταδικαστικών αποφάσεων σε σύγκριση με την ύπαρξη αυτών των παθήσεων χωρίς αυτισμό.

Ερευνητές ανακάλυψαν σε ανθρώπους με ΔΕΠΥ ή διαταραχή συμπεριφοράς που είχαν επιπλέον διάγνωση αυτισμού, η διάγνωση αυτισμού μείωνε τον κίνδυνο βίαιων πράξεων σε σύγκριση με όσους είχαν μόνο ΔΕΠΥ.

O Dr. Ragini Heeramun, δήλωσε ότι τα ευρήματα από τη μεγαλύτερη έρευνα έως σήμερα δείχνουν ότι σε επίπεδο πληθυσμού, ο αυτισμός καθαυτός δεν φαίνεται να συνδέεται με καταδίκες για βίαια περιστατικά. Ωστόσο, άλλες παθήσεις, όπως η ΔΕΠΥ που μπορεί να συνυπάρχει, ενδεχομένως αυξάνουν τον κίνδυνο.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of American Academy of Child and Adolescent Psychiatry.

Πηγές:
Journal of American Academy of Child and Adolescent Psychiatry.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο