Αν και οι γιατροί βλέπουν άνοδο ως προς τη ζήτηση μη επεμβατικών θεραπειών, οι επεμβάσεις στήθους εξακολουθούν να βρίσκονται σταθερά ανάμεσα στις πιο διαδεδομένες πλαστικές επεμβάσεις. Οι γυναίκες εξακολουθούν να συρρέουν στα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών ζητώντας νεανικό, πλούσιο και σμιλεμένο στήθος.

«Αυτό  που παρατηρούμε», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στις επεμβάσεις στήθους, «είναι ότι όλο και περισσότερες  γυναίκες ζητούν να αποκτήσουν ένα στήθος που να είναι αρμονικό με το υπόλοιπο σώμα τους, χωρίς υπερβολές και να δείχνει απολύτως φυσικό.

«Οι τελευταίες καινοτομίες στην αυξητική στήθους υπόσχονται καλύτερα αποτελέσματα από ποτέ. Τα εμφυτεύματα σιλικόνης νέας γενιάς έχουν πολύ μεγάλη αντοχή στον χρόνο και δεν χρειάζεται να αντικατασταθούν σχεδόν ποτέ, δίνοντας ένα εξαιρετικά φυσικό αποτέλεσμα».

Ενθέματα σιλικόνης νέας γενιάς

Η πρόοδος και η εξέλιξη που παρατηρείται γύρω από την τεχνολογία των εμφυτευμάτων είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Όλα τα ενθέματα για την αυξητική στήθους αποτελούνται από ένα εξωτερικό περίβλημα, το οποίο είναι φτιαγμένο από στερεά σιλικόνη. Εκείνο, όμως, που αλλάζει, είναι το περιεχόμενό τους.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γαϊτάνης, στα σύγχρονα ενθέματα η σιλικόνη, που περιέχεται μέσα, ονομάζεται συνεκτική (cohesive gel) και έχει την ιδιότητα να κρατάει το σχήμα της αναλλοίωτο στον χρόνο, γεγονός που προσδίδει στα ενθέματα νέας γενιάς μεγάλη αντοχή. Ακόμη και στην περίπτωση ρήξης του ενθέματος, κάτι πολύ δύσκολο να συμβεί, η σιλικόνη δεν φεύγει, αφού είναι σε μορφή τζελ.

«Τα σύγχρονα ενθέματα σιλικόνης έχει διαπιστωθεί πως είναι απολύτως ασφαλή και δίνουν ένα εξαιρετικά φυσικό αποτέλεσμα. Δεν προκαλούν αλλεργίες και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου του μαστού», λέει.

«Επιπλέον, τα νέα ενθέματα σιλικόνης έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής και δεν χρήζουν αντικατάστασης, παρά μόνο αν μια γυναίκα θελήσει να τροποποιήσει ξανά το μέγεθος του στήθους της ή αν αλλάξει το σχήμα του στήθους λόγω μιας εγκυμοσύνης, λόγω ηλικίας κτλ».

Νέες βελτιωμένες τεχνικές

Οι νέες τεχνικές μικραίνουν τις τομές αλλά και την ταλαιπωρία μετά το χειρουργείο.

Η μικρή χειρουργική τομή 4 εκατοστών μπορεί να γίνει σε τρία σημεία: στην υπομάστια πτυχή κάτω από το στήθος (το πιο σύνηθες), στη θηλαία άλω (στην περιοχή γύρω από την θηλή) και σπάνια στη μασχάλη.

«Αν η γυναίκα έχει, ήδη, αρκετό στήθος, που δεν παρουσιάζει σημαντική πτώση, το ένθεμα τοποθετείται πάνω από τον μυ, αλλά κάτω από το ήδη υπάρχον στήθος. Αν η ασθενής δεν έχει αρκετό όγκο στήθους για να καλυφθεί το ένθεμα, τότε η σιλικόνη τοποθετείται κάτω από τον μυ (subfascial τεχνική), με αποτέλεσμα η περίοδος μετεγχειρητικής ανάρρωσης να αυξάνεται λίγο», τονίζει ο πλαστικός χειρουργός.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου μία ώρα. Όλα τα ράμματα είναι απορροφήσιμα. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της αργά την ίδια ημέρα ή να μείνει ένα βράδυ στο νοσοκομείο. Θα χρειαστεί να απουσιάσει από την εργασία της περίπου 3 έως 5 ημέρες. Μετά την επέμβαση για 2 εβδομάδες συνεχώς, πρωί και βράδυ, θα πρέπει να φοράει ένα ειδικό αθλητικό σουτιέν και στη συνέχεια ο ειδικός στηθόδεσμος θα πρέπει να φοριέται μόνο την ημέρα για ακόμη δύο εβδομάδες. 

«Η ελαχιστοποίηση του πόνου μετά το χειρουργείο, η άμεση ανάρρωση και το φυσικό σχήμα που αποκτά ο μαστός είναι από τα πιο δυνατά σημεία των εξελίξεων», τονίζει ο γιατρός.

Συμπερασματικά, η αυξητική επέμβαση του στήθους μπορεί να γίνει με ασφάλεια και να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα στη γυναίκα. Όπως όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις, έτσι και η αυξητική στήθους έχει μικρούς κινδύνους επιπλοκών, οι οποίοι μειώνονται, όταν η γυναίκα απευθύνεται σε έμπειρο, ειδικό πλαστικό χειρουργό, με διαπιστωμένη μεγάλη εμπειρία στη συγκεκριμένη επέμβαση.

Η αύξηση του στήθους ήταν πάντα δημοφιλής επέμβαση και θα εξακολουθήσει να είναι. Οι γυναίκες θα θέλουν πάντα να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους, να βελτιώσουν τις αναλογίες τους και να ενισχύσουν την εικόνα του σώματός τους. Το στήθος είναι σύμβολο θηλυκότητας και οι νέες τεχνικές και τεχνολογίες είναι σύμμαχοί τους, ώστε να το αποκτήσουν πιο εύκολα από ποτέ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης
Οδηγίες των πνευμονολόγων για προστασία από την αφρικανική σκόνη
Εμφυτεύσιμες μπαταρίες μπορούν να λειτουργούν με το οξυγόνο του οργανισμού!