Τα Χριστούγεννα αποτελούν για όλους μια ιδιαίτερη περίοδο. Η προσμονή των γιορτών αλλάζει την ψυχολογία των ανθρώπων και τους ωθεί να προσέχουν περισσότερο την εμφάνισή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η αναβάθμιση της εμφάνισης των δοντιών μπορεί να  συμπληρώσει το «εορταστικό παζλ» με τον καλύτερο τρόπο. Με χαμόγελα! Η απόκτηση μιας οδοντοστοιχίας χολιγουντιανών προδιαγραφών είναι βέβαιο ότι θα σας κάνει να χαμογελάτε περισσότερο και να αισθάνεστε καλύτερα με τον εαυτό σας και με τους γύρω σας, κατά τις γιορτινές εμφανίσεις και όχι μόνο.

Και αν, για ορισμένους, ένα λαμπερό και συμμετρικό χαμόγελο φαντάζει άπιαστο όνειρο, η Αισθητική Οδοντιατρική μπορεί να το κάνει πραγματικότητα μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Αρκεί να αποφασίσουν να κάνουν αυτό το δώρο στον εαυτό τους.

«Για ένα όμορφο χαμόγελο δεν χρειάζεται πλέον ούτε πολύς χρόνος, ούτε πολύ χρήμα. Μπορεί να επιτευχθεί ανώδυνα, σε ένα ραντεβού με τις σύγχρονες μεθόδους Αισθητικής Οδοντιατρικής», αναφέρει η κα Κωστομοίρη Δέσποινα, χειρουργός οδοντίατρος, ειδικευμένη στην Αισθητική Οδοντιατρική, διευθύντρια της κλινικής Athens Life Smile.

Οι επιλογές είναι πολλές και μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη:

Καθαρισμός: Αναβάθμιση του χρώματος των δοντιών με ταυτόχρονη αφαίρεση χρωστικών.

Lifting δοντιών: Μόνιμη αλλαγή του χρώματος και της αρχιτεκτονικής των δοντιών με όψεις ρητίνης (1 ραντεβού ), ανώδυνα και οικονομικά. Κατά την εφαρμογή της μεθόδου, κάθε δόντι δουλεύεται χωριστά, σαν γλυπτό, ακολουθώντας τα όρια του φυσικού δοντιού με σαφήνεια. Μπορεί να εφαρμοστεί:

• Σε αραιά δόντια για να ενωθούν.
• Σε μικρά για να μεγαλώσουν.
• Σε δίχρωμα ή σε απονευρωμένα να επανέλθουν στο αρχικό τους χρώμα.
• Σε πρόσθια δόντια με σφραγίσματα.
• Σε αλλαγή χρώματος των δοντιών. Υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις του λευκού. Επιλέγεται το καταλληλότερο χρώμα σε σχέση με το κάθε πρόσωπο ξεχωριστά.
• Σε στραβά δόντια όταν για οποιονδήποτε λόγο έχουν αποκλειστεί τα σιδεράκια.
• Σε δόντια νεογιλά (παιδικά) με καλή στήριξη σε ενήλικες.
• Σε δόντια ευαίσθητα ή με αποτριβές που έχει μειωθεί το μέγεθός τους καθώς και σε σπασίματα.
• Όταν δεν ικανοποιεί το αποτέλεσμα της λεύκανσης.
• Σε διόρθωση σύγκλεισης (η σχέση των δοντιών της επάνω με την κάτω γνάθο).
• Σε πολλές περιπτώσεις που υπάρχουν από την γέννηση ελλείψεις δοντιών.

«Η ανάπλαση των δοντιών μπορεί να γίνει είτε στο φυσικό τους χρώμα, είτε επιλέγοντας έναν πιο λευκό τόνο. Η αποκατάσταση είναι εντελώς ανώδυνη γίνεται συνήθως  χωρίς καθόλου τρόχισμα των δοντιών και χωρίς αναισθησία», επισημαίνει η κα Κωστομοίρη.

Λεύκανση για λαμπερό χαμόγελο: Ιδιαίτερα επιτυχής μέθοδος, αν και δεν είναι μόνιμο το αποτέλεσμά της. Συνήθως, με τις λευκάνσεις είναι εφικτό να αλλάξει το χρώμα των δοντιών αρκετούς τόνους. Με τις σύγχρονες μεθόδους η διάρκεια της λεύκανσης δεν υπερβαίνει τα 20 λεπτά. Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί 1 φορά τον χρόνο, πάντα υπό την επίβλεψη οδοντιάτρου.

Μεταβατικές γέφυρες – στεφάνες: Από το 1ο ραντεβού φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα.

Οι μεταβατικές εργασίες είναι προσθετικές εργασίες με σχήμα και εμφάνιση μιας τέλειας οδoντοστοιχίας, που αντικαθιστούν κακότεχνες προσθετικές εργασίες ή αποκαθιστούν σε 1η φάση ελλείψεις δοντιών ή δόντια που πρέπει να αποκατασταθούν με προσθετικές εργασίες.
«Από το 1ο ραντεβού μπορεί να ολοκληρωθεί το χαμόγελο του ασθενή με τις μεταβατικές εργασίες, έτσι ώστε ο ασθενής να αισθάνεται την ασφάλεια για την αποκατάσταση του στόματός του, γνωρίζοντας πως θα είναι πριν ολοκληρωθεί», εξηγεί η κα Κωστομοίρη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο