O FDA ενέκρινε την εμπορία του Miris Human Milk Analyzer, ενός νέου διαγνωστικού τεστ που βοηθά τους επαγγελματίες της υγειονομικής περίθαλψης στη μέτρηση των θρεπτικών ουσιών στο μητρικό γάλα, συμπεριλαμβανομένης της συγκέντρωσης λιπαρών, υδατανθράκων, πρωτεϊνών, ολικών στερεών και ενέργειας. 

"Το μητρικό γάλα παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία των βρεφών και μπορεί να καλύψει τις πρώιμες διατροφικές ανάγκες τους. Αλλά ορισμένα βρέφη - συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να γεννιούνται πρόωρα ή έχουν ορισμένα προβλήματα υγείας- μπορεί να χρειάζονται πρόσθετα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν τη βέλτιστη ανάπτυξή τους ", δήλωσε η Courtney Lias, Ph.D. διευθύντρια του Τμήματος Συσκευών Χημείας και Τοξικολογίας του Κέντρου Συσκευών του FDA. "Για πρώτη φορά, οι γιατροί έχουν πρόσβαση σε μια δοκιμή που βοηθά στην ανάλυση των θρεπτικών ουσιών στο μητρικό γάλα. Αν και αυτή η δοκιμή δεν είναι για όλους, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τους γονείς και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, κυρίως στα νοσοκομεία, στην καλύτερη αξιολόγηση των θρεπτικών αναγκών στα μωρά που δεν αναπτύσσονται όπως αναμενόταν.»

Ο Ανιχνευτής Ανθρώπινου Γάλακτος Miris χρησιμοποιεί ένα σύστημα υπέρυθρης φασματοσκοπίας για την ανάλυση δειγμάτων ανθρώπινου γάλακτος και παρέχει ποσοτική μέτρηση περιεκτικότητας σε λιπαρά, πρωτεΐνες και ολικούς υδατάνθρακες, καθώς και υπολογισμούς των συνολικών στερεών και ενεργειακής περιεκτικότητας που περιέχονται στο γάλα. 

Οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να αξιολογήσουν προσεκτικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Miris Human Milk Analyzer σε συνδυασμό με τις κλινικές εκτιμήσεις (όπως το βάρος και την ανάπτυξη) για να ενημερώσουν τις συζητήσεις τους με τους γονείς για τη δημιουργία ενός διατροφικού σχεδίου διαχείρισης για ένα βρέφος ή νεογέννητο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο