Η ανοσοθεραπεία  φαίνεται υποσχόμενη στην αντιμετώπιση του καρκίνου σε ασθενείς με τον ιό  HIV, σημείωσε έρευνα.

Οι Αναστολείς Σημείων Ελέγχου κράτησαν τα ιικά φορτία του 93% των ασθενών με καρκίνο και ΗΙV σε ύφεση και αυτό ήταν αποτελεσματικό έναντι του καρκίνου.

Αυτό αναφέρει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο JAMA Oncology.

Ασθενείς με HIV και οι ογκολόγοι τους αντιμετωπίζουν γρίφο, δήλωσε ο ερευνητής Chul Kim, του Georgetown Lombardi, και πρόσθεσε ότι λόγω της λοίμωξης με τον HIV iέχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου σε σχέση με ανθρώπους  που δεν μολύνθηκαν από αυτόν.

Οι Αναστολείς Σημείων Ελέγχου χρησιμοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση ασθενών με σάρκωμα Kaposi με ποσοστό ανταπόκρισης 67%.

Ο Kim ελπίζει ότι το ευρήματα θα οδηγήσουν σε αυξημένη μελέτη των Αναστολείς Σημείων Ελέγχου σε ασθενείς με HIV και καρκίνο. Υπάρχουν σημάδια σε αυτή και σε άλλες έρευνες που υποδεικνύουν ότι τα νέα φάρμακα κατά του καρκίνου μπορεί ενδεχομένως να αποκαθιστούν αντίδραση του ανοσοποιητικού έναντι του ιού HIV σε ασθενείς των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα εξαντλείται από τη μακρά μάχη με τον HIV.

Σε 6 ασθενείς που είχαν εντοπίσιμο φορτίο του HIV στο αίμα πριν την αγωγή, 5 είχαν μείωση στο ιικό φορτίο μετά από αυτήν. Θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι Αναστολείς Σημείων Ελέγχου βοηθούν στην καταστολή του HIV, αν και το εύρημα πρέπει να επαληθευτεί σε μελλοντικές έρευνες.

 

 

Πηγές:
JAMA Oncology.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Long CoViD: Πιο εξασθενημένες οι γυναίκες μετά την απoκατάσταση [μελέτη]
Γεωργιάδης κατά Κασσελάκη για τις δαπάνες Υγείας
Παγκόσμια ημέρα ελονοσίας: Σοβαρός κίνδυνος για τις εγκύους