Σε περιπτώσεις σοβαρού τραυματισμού –πτώση, ατύχημα- οι γυναίκες τείνουν να έχουν υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης σε σχέση με τους άντρες. Αυτό αναφέρει έρευνα που διήρκεσε 11 χρόνια και δημοσιεύτηκε στο Scandinavian Journal of Trauma, Resuscitation and Emergency Medicinetheorized και έδειξε ότι τα οιστρογόνα θα μπορούσαν να είναι κύριος παράγοντας που συμβάλλει στη μετατραυματική επιβίωση των γυναικών. Ωστόσο η έρευνά τους απέκλεισε τα οιστρογόνα ως πιθανό αίτιο.

Οι Σουηδοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι γυναίκες είχαν χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας σε σχέση με τους άντρες 30 ημέρες μετά τη νοσηλεία για τραυματισμούς.

Δεν ανακάλυψαν σημαντικές διακυμάνσεις στις τάσεις επιβίωσης κατά τις 3 περιόδους ζωής που η παραγωγή οιστρογόνων  σε μια γυναίκα διαφέρει-από τη γέννηση στην εφηβεία, στα αναπαραγωγικά χρόνια και μετά την εμμηνόπαυση.

Μεταξύ 15 και 50 ετών, όταν η παραγωγή σεξουαλικών ορμονών βρίσκεται στο πιο υψηλό επίπεδο, το πλεονέκτημα δεν ήταν πιο έντονο σε σχέση με άλλες ηλικιακές ομάδες.

Σε άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ίδιο περιοδικό, ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άντρες είναι πιο πιθανό να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ για τραύμα.

Η συγκεκριμένη έρευνα, σε σχεδόν 7.000 Ολλανδούς ασθενείς αρχικά αντιμετώπισε τραυματισμένους στα επείγοντα και δεν μπόρεσε να δώσει σαφή εξήγηση για το πλεονέκτημα των γυναικών όσον αφορά την επιβίωση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα