Φυτική διατροφή φάνηκε να μειώνει την ουλίτιδα, αναφέρει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Periodontology.

Τριάντα ασθενείς με ουλίτιδα έλαβαν μέρος στην έρευνα.

Η ομάδα άλλαξε σε διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες και ζωικές πρωτεΐνες και πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη C και D, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες για 4 εβδομάδες.

Η ομάδα ελέγχου δεν άλλαξε τη διατροφή της. Όλοι οι συμμετέχοντες σταμάτησαν τη χρήση οδοντικού νήματος και άλλων εργαλείων καθαρισμού ανάμεσα στα δόντια.

Αν και δεν υπήρχαν διαφορές μεταξύ των τιμών πλάκας, οι συμμετέχοντες είχαν σημαντική μείωση της αιμορραγία των ούλων. Είχαν επίσης αύξηση των τιμών βιταμίνης D και απώλεια βάρους.

Ο Dr. Johan Woelber, του University of Freiburg, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν σαφώς την πιθανότητα φυσικής μείωσης της ουλίτιδας με κατάλληλη διατροφή που προάγει τη γενική υγεία. Σύμφωνα με αυτά, οδοντίατροι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις διατροφικές συνήθειες και να δίνουν επαρκείς συστάσεις για την αντιμετώπιση της ουλίτιδας, καθώς μπορεί ενδεχομένως να είναι παρενέργεια δυτικού τύπου διατροφής που προάγει τη φλεγμονή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Β. Μαργαρίτης: Ο παράλογος χειρισμός του ιατρικού κλάδου από το ελληνικό Κράτος
Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία
Μπρα ντε φερ γιατρών - κυβέρνησης. Στο τραπέζι αποχή από τη συνταγογράφηση. Τι σχεδιάζεται