Από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανακοινώνεται ότι ενεργοποιήθηκε σήμερα το Πληροφοριακό Σύστημα Αναδοχής και Υιοθεσίας. Όσοι πολίτες επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.anynet.gr/

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που σηματοδοτεί ταυτόχρονα την εφαρμογή του νέου νόμου για την Αναδοχή και την Υιοθεσία, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και η Αναπληρώτρια Υπουργός, Θεανώ Φωτίου, επισκέφθηκαν το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα».

Οι δύο Υπουργοί συναντήθηκαν με φιλοξενούμενα παιδιά του Ιδρύματος, αναδόχους, θετούς, και υποψήφιους γονείς, καθώς και με εργαζόμενους που θα διαχειριστούν το νέο πρόγραμμα.

«Ένας νόμος που γεννήθηκε για να υπηρετήσει τα παιδιά τίθεται σήμερα σε εφαρμογή», δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου και υπογράμμισε ότι «πρόκειται για νόμο που αποτελεί τομή για τα δεδομένα της κοινωνικής προστασίας στη χώρα, ο οποίος βάζει πια το ζήτημα της αναδοχής και της υιοθεσίας σε εντελώς νέες βάσεις διαφάνειας και αξιοπρέπειας, μακριά από αυτά που ίσχυαν στον τόπο μας επί δεκαετίες».

Η Υπουργός επισήμανε ότι «με την έναρξη της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αναδοχή και την υιοθεσία, επιταχύνονται οι διαδικασίες και προωθούνται επιστημονικές και σαφείς μεθόδοι αξιολόγησης των υποψήφιων γονιών, θετών ή αναδόχων» και τόνισε ότι «δίνουμε, έτσι, τέλος σε μια ψυχοφθόρα αναμονή τεσσάρων, έξι ή πολλές φορές και οκτώ ετών η οποία μειώνεται πλέον σε οκτώ έως δώδεκα μήνες».

«Σχεδιάσαμε τον νόμο βάσει των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας. Ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα που αυτή η κυβέρνηση το έκανε πράξη. Είμαστε περήφανοι που τα καταφέραμε έπειτα από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς», δήλωσε η κ. Φωτίου.

«Αν η υιοθεσία είναι μια πράξη υπέρτατης αγάπης, η αναδοχή είναι σπουδαία πράξη γενναιοδωρίας και αλτρουισμού. Απευθύνω έκκληση προς όλες και όλους να ανοίξουν μια ζεστή αγκαλιά για αυτά τα παιδιά», τόνισε η Αναπληρώτρια Υπουργός.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια