Οδοντίατροι μπορούν τώρα να χρησιμοποιήσουν ψυχολογικές τεχνικές ποιεί θα βοηθούν τους ασθενείς να έχουν πιο καθαρά δόντια, αναφέρει νέα έρευνα.

Ερευνητές παρατήρησαν μείωση στην οδοντική πλάκα και στην αιμορραγία καθώς και αύξηση των καθαρισμών, σε ενήλικες με μέτρια περιοδοντική νόσο.

Η επικεφαλής της έρευνας Κούλα Ασημακοπούλου, του King's College, δήλωσε ότι η έρευνα δείχνει ότι υιοθετώντας απλή ψυχολογική παρέμβαση που βοηθάται από τη χρήση online εργαλείου για την αξιολόγηση του κινδύνου μπορούμε να βελτιώσουμε σημαντικά μετρήσιμα κλινικά αποτελέσματα και να μειώσουμε τα αρχικά σημάδια της περιοδοντικής νόσου σε ασθενείς που συνηθίζουν να αναζητούν γενικές. οδοντικές εργασίες.

Οι ερευνητές ενέγραψαν 97 ενήλικες με μέτρια περιοδοντική νόσο σε πρόγραμμα του King's College London, προσφέροντάς τους είτε τη συνήθη οδοντική αγωγή, αγωγή και έκθεση για τον κίνδυνο που είχαν να εμφανίσουν νόσο, ή αγωγή, έκθεση και πρόγραμμα για τη βελτίωση της στοματικής υγείας.

Σε διάστημα 12 εβδομάδων, οι ερευνητές αναφέρουν ότι είδαν σημαντική βελτίωση στην οδοντική πλάκα και στη φλεγμονή των ούλων σε 2 ομάδες που έλαβαν ψυχολογικές παρεμβάσεις αλλά όχι στην ομάδα με συνήθη αγωγή.

Η κα Ασημακοπουλου δήλωσε ότι η καλή καθημερινή στοματική φροντίδα είναι σημαντική για να πετύχουμε και να διατηρήσουμε καλή στοματική υγεία και αυτό ενδεχομένως έχει επίδραση και σε άλλες πλευρές της υγείας. Πρόσθεσε ότι η έρευνα δείχνει πώς ομάδες διαφορετικών ειδικοτήτων, ψυχολόγων και οδοντιάτρων όταν δουλεύουν μαζί μπορούν να δώσουν βελτιώσεις στη στοματική υγεία ασθενών και στην κατάσταση περιοδοντίτιδας.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Periodontology.

Πηγές:
Journal of Periodontology.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας πρέπει να προσέχουμε
Καρκίνος του πνεύμονα: Πρόληψη και εξελίξεις στη θεραπεία
Εμβόλια για τη γρίπη των πτηνών: Φόβοι για ανεπαρκή προσφορά