Το Δίκτυο Θεραπευτικών Υπηρεσιών ΓΕΦΥΡΑ του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα, με μεγάλη συγκίνηση και χαρά πραγματοποίησε την Τελετή Αποφοίτησης επτά μελών που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία όλες τις φάσεις του Θεραπευτικού Προγράμματος.

Η Τελετή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 19.4.2019 στις 18:00 στον χώρο εκδηλώσεων «Αγορά Αργύρη» στην Πάτρα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα μέλη της ομάδας Ενδυνάμωσης και Απεξάρτησης, τα μέλη του Προγράμματος Κοινωνικής Επανένταξης, άνθρωποι που έχουν ολοκληρώσει και αποφοιτήσει από το Πρόγραμμα και οι οικογένειές τους, φορείς και συνεργάτες της πόλης που στηρίζουν το Δίκτυο, καθώς επίσης συγγενείς και φίλοι των μελών που αποφοίτησαν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους o Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Κατσιφάρας Απόστολος, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Πελετίδης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Καφετζόπουλος Ευάγγελος, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΚΑΝΑ κ.  Γκανάς Αντώνιος,  εκπρόσωποι από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας «Καλλίπολις», της Μονάδας Εντατικής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα καθώς και από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Με την Τελετή Αποφοίτησης των μελών και των οικογενειών τους ολοκληρώνεται  η διαδρομή τους στην θεραπεία της απεξάρτησης. Καθ΄ όλη τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας δεν αρκεί μόνο να είναι κανείς καθαρός από ουσίες, αλλά να έχει πετύχει σημαντικές αλλαγές, μικρές και μεγάλες. Αλλαγές που μέρα με την μέρα δημιουργούν ένα νέο ξεκίνημα τόσο για τον ίδιο όσο και για τους ανθρώπους που τον υποστηρίζουν και τον νοιάζονται.

Κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής διαδρομής, οι αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης περνάνε στο παρελθόν και τα οφέλη της απεξάρτησης γίνονται εξαιρετικά πολλά. Μέσα από μια δύσκολη προσπάθεια, ο θεραπευόμενος γνωρίζει τον πραγματικό του εαυτό, έρχεται σε επαφή με το συναίσθημά του, επικεντρώνεται σε εκείνον και το περιβάλλον του και δημιουργεί καθαρές σχέσεις. Θέτει καινούργιους στόχους, τους πραγματοποιεί και σταδιακά τους πολλαπλασιάζει.

Ο καθένας επιστρέφει πιο δυνατός στον κύκλο της ζωής του και «μεγαλώνει» ένα υγιές οικογενειακό και ευρύτερο κοινωνικό δέντρο. Απολαμβάνει την χαρά και την επιτυχία έχοντας αποκτήσει πολύτιμα εφόδια για το μέλλον του.    

Η Τελετή Αποφοίτησης οργανώθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα από τα μέλη που αποφοιτούν και τις οικογένειές τους, υπό την εποπτεία του θεραπευτικού προσωπικού του Δικτύου. Σημαντικό να αναφέρουμε το Σύλλογο Οικογένειας της Θεραπευτικής Κοινότητας ΓΕΦΥΡΑ που, μέσα από την εξεύρεση χορηγιών, συνέβαλε σημαντικά προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παραπάνω εκδήλωση με επιτυχία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο