Ενημέρωση των πολιτών της Αθήνας για την καρδιακή ανεπάρκεια πραγματοποίησε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με αφορμή την πανευρωπαϊκή ημέρα αφύπνισης για την καρδιακή ανεπάρκεια. Ήταν η πρώτη από μία σειρά κοινωνικών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν το μήνα Μάιο σε όλη την Ελλάδα και ενημέρωσης των πολιτών για την Καρδιακή Ανεπάρκεια.

Το παρών στο περίπτερο της ΕΚΕ, στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, έδωσαν ο αντιπρόεδρος της ΕΚΕ κ. Ιωάννης Κανακάκης, η σύμβουλος της ΕΚΕ κυρία Χριστίνα Χρυσοχόου, ο πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Καρδιακής Ανεπάρκειας κ. Καρατζάς, καρδιολόγοι, μέλη της ΕΚΕ, όπως ο κ. Παρίσης, η κα Κίτσιου, ο κ. Λάζαρος και άλλοι, ειδικευόμενοι και νοσηλευτές, οι οποίοι ενημέρωναν το πολυπληθές κοινό που επισκέφτηκε το περίπτερο της ΕΚΕ για την Καρδιακή Ανεπάρκεια, τα συμπτώματα, παροτρύνοντας ταυτόχρονα τους πολίτες να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο γνώσεων για την Καρδιακή Ανεπάρκεια.

Σημαντική ήταν η βοήθεια που παρείχαν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος διατροφολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου  και του τμήματος Βιοστατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι επιτυχημένα υποστήριξαν με την παρουσία τους την πρωτοβουλία της ΕΚΕ.

Η επόμενη δράση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας θα λάβει χώρα την Παρασκευή 17 Μαΐου σε 6 πόλεις της χώρας ταυτόχρονα (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο Κρήτης), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν