Την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019, το Πανεπιστήμιο Rockefeller της Νέας Υόρκης, εγκαινίασε τη νέα πανεπιστημιούπολη Stavros Niarchos Foundation–David Rockefeller River Campus, μετά από πέντε χρόνια εντατικών εργασιών και ως επισφράγιση μίας φιλίας παραπάνω από 50 ετών. 

Η νέα πανεπιστημιούπολη, Stavros Niarchos Foundation–David Rockefeller River Campus, επεκτείνει κατά δύο στρέμματα την έκταση του κορυφαίου πανεπιστημίου βιοϊατρικής έρευνας, περιλαμβάνοντας υποδομές με σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, ειδικά σχεδιασμένες για σύνθετες και προηγμένες βιοϊατρικές έρευνες. Το νέο κτίριο καταλαμβάνει τον εναέριο χώρο που βρίσκεται πάνω από το FDR Drive, έναν πολυσύχναστο δρόμο ανάμεσα στην πανεπιστημιούπολη και τον ποταμό East River.

Οι εγκαταστάσεις, συνολικής επιφάνειας 12.600 τετραγωνικών μέτρων, έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν επιστημονικό προσωπικό άνω των 600 ατόμων και την ευελιξία να προσαρμόζονται στις εκάστοτε εν εξελίξει ερευνητικές ανάγκες. Η επέκταση αυξάνει τους χώρους πρασίνου, λειτουργώντας ως «συνδετικός ιστός» της πανεπιστημιούπολης του Rockefeller, και ως νέος τόπος συνάντησης για την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου