Άνθρωποι που καταναλώνουν μη κατεργασμένο κόκκινο κρέας ως μέρος υγιεινής μεσογειακής διατροφής, μπορεί ενδεχομένως να μειώσουν τον κίνδυνο πολλαπλής σκλήρυνσης, αναφέρει νέα έρευνα του Curtin University και  του The Australian National University.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Nutrition, εξέτασε στοιχεία 840 Aυστραλών για να διαπιστώσει αν υπάρχει σχέση μεταξύ μεσογειακής διατροφής που περιέχει μη κατεργασμένο κόκκινο κρέας και μειωμένου κινδύνου για πρώτο επεισόδιο απομυελίνωσης του ΚΝΣ, συνήθους προπομπού της πολλαπλής σκλήρυνσης.

Η Dr. Lucinda Black, του Curtin University, δήλωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που διαγιγνώσκονται με τη νόσο αυξάνει παγκοσμίως, υποδεικνύοντας ότι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως χαμηλή έκθεση στον ήλιο, χαμηλή βιταμίνη D και ακατάλληλη διατροφή μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλουν. Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου για ορισμένα προβλήματα υγείας και να βελτιώσει το προσδόκιμο ζωής. Ωστόσο δεν υπάρχουν καταληκτικές αποδείξεις ότι επίσης μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλαπλής σκλήρυνσης.

Η νέα έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση μιας μερίδας καθημερινά (65 g) μη κατεργασμένου κόκκινου κρέατος, ως μέρος υγιεινής μεσογειακής διατροφής, μπορεί ενδεχομένως να είναι ωφέλιμη σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης πολλαπλής σκλήρυνσης.

Πηγές: The Journal of Nutrition.