Δεν υπάρχουν αρκετές έρευνες που να εξετάζουν την αρνητική ψυχολογική επίδραση της μαριχουάνας σε νεαρές γυναίκες, αναφέρει νέα μελέτη.

Οι περισσότερες έρευνες στο παραπάνω, εστιάζουν σε μεγάλο βαθμό στους άντρες, παραμελώντας  τη μελέτη της επίδρασης στις γυναίκες, αναφέρουν ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο Current Psychiatry Reports.

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε νωρίτερα φέτος, ερευνητές ανακάλυψαν ότι πολύ ισχυρή κάνναβη  συνδεόταν με 50% των διαγνώσεων ψυχωσικών διαταραχών σε περιστατικά στο Άμστερνταμ.

Ο ερευνητής Ian Hamilton, του University of York δήλωσε ότι η ψύχωση από κάνναβη είναι ένας κίνδυνος που μπορεί να έχει καταστροφική επίδραση σε κάποιον και την οικογένειά του. Ένα τέτοιο πρόβλημα σχετίζεται με τη μεροληψία ανάλογα με το φύλο. Οι έρευνες τις οποίες εξέτασαν περιλαμβάνουν κυρίως άντρες και όχι γυναίκες.

Για τη νέα έρευνα, επιστήμονες εστίασαν σε έρευνες δεκαετιών για να ανακαλύψουν τη διαφορά σε αυτές, που δείχνει την επίδραση της κάνναβης στους άντρες έναντι των γυναικών.

Έγκυες που καπνίζουν μαριχουάνα επίσης αυξάνουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν μελλοντικά τα παιδιά τους σχιζοφρένεια.

Κενά στην έρευνα για την κάνναβη επίσης υπάρχουν σε διάφορες χώρες του πλανήτη. Οι έρευνες τείνουν να εστιάζουν σε μέρη όπως οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και η Αυστραλία, παραλείποντας περιοχές όπως η Αφρική και η Μέση Ανατολή.

Ο Hamilton δήλωσε ότι χρειάζεται να αποδεχτούμε ότι η ψύχωση από κάνναβη αφορά περισσότερα από γενετικούς παράγοντες ή βιολογία, αλλά επηρεάζεται από κοινωνικούς παράγοντες όπως το πού και πώς μεγαλώνουν  νέοι άνθρωποι και τα προβλήματα που έχουν καθώς μεγαλώνουν.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο