Νέα βρετανική έρευνα δείχνει ότι ο καφές δραστηριοποιεί το καφέ λίπος του ανθρώπου, μιας μορφής λίπους που δημιουργεί θερμότητα και καίει θερμίδες σε μια διαδικασία που λέγεται θερμογένεση.

Ο Michael Symonds, του University of Nottingham, δήλωσε ότι πρόκειται για την πρώτη έρευνα σε ανθρώπους που δείχνει ότι κάτι όπως ένα φλιτζάνι καφές μπορεί να έχει άμεση επίδραση στις λειτουργίες του καφέ λίπους.

Όπως εξήγησε ο ερευνητής, το καφέ λίπος δρα με διαφορετικό τρόπο από άλλα λίπη στο σώμα και παράγει θερμότητα καίγοντας σάκχαρα και λιπαρά- συχνά ως απάντηση στο κρύο. Επομένως, η αύξηση της δραστηριότητάς του βελτιώνει τον έλεγχο του σακχάρου και τα επίπεδα λιπιδίων και οι επιπλέον θερμίδες που καίγονται βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Βρετανοί ερευνητές χρησιμοποίησαν έρευνες με βάση τα βλαστικά κύτταρα για να διαπιστώσουν αν η καφεΐνη βοηθά. Φάνηκε πως βοηθά, σε συγκριμένη δόση.

Επόμενο βήμα ήταν η χρήση απεικόνισης υψηλής τεχνολογίας για την παρακολούθηση αλλαγών στο καφέ λίπος που αποθηκεύεται στο λαιμό των ανθρώπων.

Οι ερευνητές μπόρεσαν να έχουν εικόνα κάποιου μετά την κατανάλωση καφέ, για να διαπσιτώσουν αν το καφέ λίπος γινόταν πιο θερμό.

Τα αποτελέσματα ήταν θετικά και το επόμενο βήμα είναι να διαπιστωθεί ποιο συστατικό του καφέ ενεργοποιεί το καφέ λίπος.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports.

Πηγές:
Scientific Reports.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο