Όπως έδειξε, όσοι αδυνατίζουν με επιτυχία και δεν ξαναπαχαίνουν, αφιερώνουν καθημερινά τουλάχιστον μία ώρα σε γυμναστική με μέτρια έως υψηλή ένταση. Την γυμναστική αυτή εκτελούν την ίδια πάντα ώρα κάθε μέρα (είτε είναι πρωί, είτε μεσημέρι ή απόγευμα) και την συνεχίζουν όταν αποκτήσουν το επιθυμητό βάρος.

Στην έρευνα συμμετείχαν 375 υγιείς άνδρες και γυναίκες οι οποίοι δεν είχαν ανακτήσει τα χαμένα τους κιλά. Το 68% από αυτούς είχαν αρχίσει να γυμνάζονται για να αδυνατίσουν και η άσκηση τους έγινε συνήθεια. Κατά μέσο όρο γυμνάζονταν 5 φορές την εβδομάδα, επί συνολικά 350 λεπτά, με τους περισσότερους να δηλώνουν πως γυμνάζονται πάντοτε την ίδια ώρα. Το ελάχιστο που γυμνάζονταν για να διατηρήσουν το βάρος τους ήταν 250 λεπτά την εβδομάδα, δηλαδή πάνω από 4 ώρες.

Η πρωινή γυμναστική ήταν αυτή που επέλεγαν οι περισσότεροι. Σχεδόν οι μισοί συμμετέχοντες (το 47,8%) είπαν ότι γυμνάζονται νωρίς το πρωί.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η προπόνηση την ίδια ώρα κάθε μέρα συμβάλλει στο να γίνει η άσκηση συνήθεια και να βρίσκουμε αυτομάτως χρόνο για να ασχολούμαστε με αυτήν.

Παρά τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης στην υγεία, οι περισσότεροι σύγχρονοι άνθρωποι δυσκολεύονται να ασκηθούν επί 2,5 ώρες κάθε εβδομάδα, με μέτρια έως υψηλή ένταση, για να βελτιώσουν την υγεία τους. Οι 2,5 ώρες γυμναστικής την εβδομάδα είναι το ελάχιστο που συνιστούν οι διεθνείς ιατρικοί οργανισμοί. Η έλλειψη ελεύθερου χρόνου είναι η συνηθέστερη δικαιολογία απ' όσους δεν γυμνάζονται.

 

 

 

 

 

 

Πηγές:
Περιοδικό Obesity

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία