Ομάδα ανδρών που κατανάλωναν δύο χούφτες ξηρούς καρπούς την ημέρα, στο πλαίσιο κλινικής μελέτης, ανέφεραν βελτιωμένη σεξουαλική λειτουργία.

Η μελέτη διήρκεσε 14 εβδομάδες και αφορούσε δύο ομάδες: η πρώτη ομάδα ανδρών κατανάλωνε ξηρούς καρπούς με κέλυφος, στο πλαίσιο μίας διατροφής δυτικού τύπου, ενώ η δεύτερη είχε την ίδια δίαιτα, χωρίς καρύδια.

Η ημερήσια δόση των ξηρών καρπών περιείχε 60 γραμμάρια, το οποίο ισοδυναμεί με δύο χούφτες αμυγδάλων, φουντουκιών και καρυδιών.

Οι Ισπανοί ερευνητές σημειώνουν πως πρόκειται για την πρώτη μελέτη που δείχνει ότι η κατανάλωση καρπών με κέλυφος μπορεί να ωφελήσει τη σεξουαλική λειτουργία. Η μελέτη τους δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nutrients.

Μία παρόμοια ανάλυση, η οποία είχε δημοσιευθεί πέρυσι, είχε δείξει πως η καθημερινή κατανάλωση ξηρών καρπών φαίνεται να βελτιώνει την ποιότητα των σπερματοζωαρίων.

Η πρόσφατη ανάλυση χρησιμοποιεί τα ίδια δεδομένα δοκιμής, αλλά επικεντρώνεται στην επίδραση της κατανάλωσης ξηρών καρπών στη σεξουαλική και στυτική λειτουργία.

Επιθυμία

Τα ευρήματα δείχνουν ότι η προσθήκη καρπών με κέλυφος σε μια δίαιτα δυτικού τύπου μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα των οργασμών και τη σεξουαλική επιθυμία.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δύο πηγές δεδομένων για να αξιολογήσουν τις αλλαγές στη στυτική λειτουργία: απαντήσεις των συμμετεχόντων σε ερωτηματολόγια και βιοδείκτες από δείγματα αίματος.

Πηγές:
Medical News Today

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οπιοειδή στην εγκυμοσύνη: Καμία σύνδεση με ψυχιατρικές επιπτώσεις στα παιδιά [μελέτη]
Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2024
Long CoViD και δύσπνοια [μελέτη]