Η κατανάλωση περισσότερων φυτικών τροφών και λιγότερων ζωικών μπορεί ενδεχομένως να συνδέεται με καλύτερη καρδιακή υγεία και μικρότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές νόσους, αναφέρει νέα έρευνα.

Η Casey M. Rebholz, του Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, δήλωσε ότι η κατανάλωση μεγαλύτερου ποσοστού φυτικών τροφών και μικρότερου ποσοστού ζωικών μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλο είδος καρδιαγγειακής νόσου.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Heart Association. Οι επιστήμονες επισκόπησαν στοιχεία διατροφικής πρόσληψης 10.000 ενηλίκων μέσης ηλικίας, που παρακολουθήθηκαν από το 1987 έως το 2016 και που δεν είχαν καρδιαγγειακή νόσο στην έναρξη της έρευνας.

Όσοι κατανάλωναν τις περισσότερες φυτικές τροφές είχαν 16% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου όπως καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή ανεπάρκεια και άλλες παθήσεις: 32% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο και 25% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από οποιοδήποτε αίτιο σε σύγκριση με όσους έτρωγαν τη μικρότερη ποσότητα φυτικών τροφών.

 

Πηγές: Journal of the American Heart Association