Νέα έρευνα αποκάλυψε άλλο πληθυσμό που θα είναι ευάλωτος στα κύματα ζέστης που δίνει όλο και πιο συχνά η κλιματική αλλαγή. Τους ανθρώπους με νεφρική νόσο.

Οι υπερβολικά ζεστές ημέρες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο νοσηλείας των ασθενών με προχωρημένη νεφρική νόσο και η κλιματική αλλαγή σημαίνει ότι θα αντιμετωπίζουν περισσότερες τέτοιες ημέρες.

Ο Amir Sapkota, καθηγητής στο  University of Maryland's School of Public Health, δήλωσε οτι η κλιματική αλλαγή συμβαίνει εδώ και τώρα και επηρεάζει αρνητικά την υγεία πληθυσμών με περισσότερους τρόπους από ότι νομίζουμε.

Οι ερευνητές συνέκριναν στοιχεία περισσότερων των 7,000 ασθενών σε κλινικές στη Βοστόνη, τη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια, με στοιχεία εξαιρετικά ζεστών ημερών σε αυτές, από το 2001 έως το 2012.

Τα ποσοστά νοσηλείας και θανάτου τις πιο ζεστές ημέρες ήταν υψηλότερα για έγχρωμους και λευκούς ασθενείς, ενώ ήταν λιγότερο σαφή για ασθενείς ασιατικής καταγωγής και Λατίνους.

Ασθενείς με άλλα προβλήματα υγείας, όπως συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, ΧΑΠ και διαβήτη, ήταν επίσης σε αυξημένο κίνδυνο τις πιο ζεστές ημέρες.

Οι λόγοι για τον αυξημένο κίνδυνο δεν είναι σαφείς.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο JAMA Network Open.

 

Πηγές:
JAMA Network Open.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ειδική κοινή συνεδρίαση στη Βουλή με θέμα "Περιβάλλον και Υγεία"
Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την ψυχική υγεία
Εγκρίθηκαν οι πρώτοι κανόνες της ΕΕ ενάντια στη βία κατά των γυναικών