Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης το νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα. Στην επί της αρχής ψηφοφορία, τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής: Υπέρ του νομοσχεδίου δήλωσε η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής. Επιφυλάξεις εξέφρασαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25. Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε το ΚΚΕ, που έχει καταψηφίσει και την σχετική οδηγία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την προσεχή Δευτέρα και μέχρι τότε, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, αναμένει από τα κόμματα τις προτάσεις τους για νομοτεχνικές βελτιώσεις.

«Δεν είναι μόνο η βασική υποχρέωση της χώρας απέναντι στην ΕΕ που προφανώς έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο ζήτημα στην εικόνα της χώρας. Δεν είναι μόνο οι προτάσεις για τα πρόστιμα. Δεν είναι μόνο η παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Υπάρχει και ένα γεγονός που κάποια στιγμή πρέπει να κατανοήσουμε. Είναι η ανάγκη πραγματικής προστασίας των προσωπικών δεδομένων», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης προτού ολοκληρωθεί η συζήτηση στην Επιτροπή. «Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει εδώ και δύο δεκαετίες και σήμερα δεν ικανοποιεί καμία ανάγκη προστασίας», πρόσθεσε και κάλεσε τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για βελτιώσεις στο κείμενο του σχεδίου νόμου.

O κ. Τσιάρας ενημέρωσε εξάλλου τα μέλη της Επιτροπής ότι υπάρχει εντολή του πρωθυπουργού να κλείσουν εκκρεμότητες άμεσα και μέσα στο καλοκαίρι για να σημειώσει: «Πρέπει να τελειώσουμε πλέον με αυτή την εικόνα της διαπόμπευσης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, πρέπει να τελειώνουμε με εκκρεμότητες που αφορούν την πραγματική προστασία των προσωπικών δεδομένων και πρέπει να υπάρχει συμφωνία τουλάχιστον στα αυτονόητα». Για το λόγο αυτό ζήτησε από τα κόμματα να του παραδώσουν γραπτώς συγκεκριμένες προτάσεις, εντός της ημέρας, για να υπάρχει χρόνος ώστε να ενσωματωθούν παρατηρήσεις.

«Είναι ένα νομοσχέδιο που αφορά το σύνολο της κοινωνίας, την προστασία στον εργασιακό χώρο, την προστασία των ανηλίκων, είναι ένα νομοσχέδιο που ενσωματώνει το ενωσιακό στο εθνικό δίκαιο», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Πηγές:
euro2day.gr
ΑΠΕ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;