Σημαντική αύξηση καταγράφουν οι περισσότερες αυτοάνοσες ανοσολογικές διαταραχές στην Ευρώπη. Εκτιμάται ότι ο επιπολασμός της πολλαπλής σκλήρυνσης στην Ευρώπη είναι 83 στα 100.000 άτομα. Η πολλαπλή σκλήρυνση είναι πιο συχνή στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Επιπλέον, δύο εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και περίπου το 2% -3% του πληθυσμού εκτιμάται ότι επηρεάζεται από την ψωρίαση, η οποία είναι μία από τις πιο κοινές μορφές αυτοάνοσων ασθενειών. 

Η έγκαιρη διάγνωση και η έναρξη της θεραπείας μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική διαφορά στην πρόληψη μόνιμης βλάβης και αναπηρίας, εξαιτίας αυτών των συνθηκών. Τα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων αυτοάνοσης νόσου μπορούν να επιβεβαιώσουν μια διαταραχή, να εκτιμήσουν τη σοβαρότητα της νόσου, να βοηθήσουν στην εκτίμηση της πρόγνωσης και είναι χρήσιμα στην παρακολούθηση της δραστηριότητας της νόσου.

Η αυξανόμενη συνειδητοποίηση των αυτοάνοσων ασθενειών μέσω των προγραμμάτων έρευνας, εκπαίδευσης και  υποστήριξης αποτελεί βασικό παράγοντα που ενισχύει το τμήμα της διάγνωσης. Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει αρκετά μέτρα για να ενημερώσει το κοινό αναφορικά με τις αυτοάνοσες νόσους, έτσι ώστε, καθώς συμβαίνουν τα συμπτώματα, να μπορούν να αναζητήσουν μια διάγνωση και να αρχίσουν ένα θεραπευτικό σχήμα.

Μια αυτοάνοση ασθένεια είναι μια κατάσταση που συμβαίνει όταν το ανοσοποιητικό σύστημα προσβάλλει εσφαλμένα και καταστρέφει τον υγιή ιστό του σώματος. Υπάρχουν περισσότεροι από 80 διαφορετικοί τύποι αυτοάνοσων ασθενειών.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα αναμένεται να κυριαρχήσει στο συστηματικό τμήμα αυτοάνοσων νοσημάτων στο μέλλον.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια χρόνια, προοδευτική και φλεγμονώδης αυτοάνοση ασθένεια που συνδέεται με τους ορότυπους HLA-DR4 και HLA-DR1, που χαρακτηρίζεται από επίμονη φλεγμονή του αρθρικού υμένα που οδηγεί στην καταστροφή των αρθρώσεων. Η διαθεσιμότητα επιλογών θεραπείας, προωθούν την ανάπτυξη του τομέα. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα (RA) είναι πιο διαδεδομένη στις γυναίκες. Για παράδειγμα στην Αγγλία, το 1,2% των γυναικών ταλαιπωρούνται από τη νόσο, έναντι 0,4% στους άνδρες.

Η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης αυτοάνοσων νοσημάτων, η συνταγογράφηση των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και άλλα φάρμακα για την αντιμετώπιση του πόνου, αναμένεται να αυξήσουν τη ζήτηση για τη διάγνωση της Ρευματοειδής αρθρίτιδας.

Πηγές:
https://isbusinessintelligence.com/europe-autoimmune-disease-diagnostics-market-growth-trends-and-forecast-2019-2024/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας