Στην επίσημη Τελετή Αφής και Παράδοσης της Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων «Λωζάνη 2020» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο το πρωί, παρέστη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Στην τελετή παραβρέθηκαν Ολυμπιονίκες, υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής και Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, εκπρόσωποι του πολιτικού και αθλητικού χώρου και πλήθος κόσμου.

Η χορογραφία ανήκει στην Άρτεμη Ιγνατίου και η μουσική στον Γιάννη Ψειμάδα.

Τη φλόγα άναψε η Πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου και μετά το τέλος της Λαμπαδηδρομίας εντός του Σταδίου, παραδόθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, στην Οργανωτική Επιτροπή «Λωζάνη 2020». Η Φλόγα θα ταξιδεύει μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2020 οπότε θα ανάψει τον βωμό του Σταδίου της Λωζάνης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή τη παρουσία του στην τελετή επισήμανε τα εξής:

«Σήμερα, εδώ στη γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων άναψε η φλόγα της ελπίδας, της αλληλεγγύης, που στέλνει ηχηρά μηνύματα παγκόσμιας ειρήνης ελπίδας και συναδέλφωσης σε όλο το κόσμο. Μέσα από αυτό το ιερό ταξίδι της φλόγας μεταλαμπαδεύονται οι αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας. Ο αθλητισμός χτίζει γέφυρες και ενώνει τους ανθρώπους.  Εύχομαι σε όλους τους νέους αθλητές που συμμετέχουν στην αποστολή μας τον προσεχή Ιανουάριο, καλή επιτυχία με πολλές και μεγάλες διακρίσεις». 

Παρόντες στην τελετή  μεταξύ άλλων ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο γ.γ.  Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ενώ την αξιωματική αντιπολίτευση εκπροσώπησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία