Τα κρεμμύδια και το σκόρδο μπορεί ενδεχομένως να μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου στο μαστό.

Αυτό ανακάλυψε έρευνα του University at Buffalo και του University of Puerto Rico. Πρόκειται για την πρώτη έρευνα σε πληθυσμό, που εξετάζει τη σχέση μεταξύ κρεμμυδιών και σκόρδου και του καρκίνου στο μαστό, στο Πουέρτο Ρίκο.

Ο Gauri Desai, δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι σε γυναίκες από το Πουέρτο Ρίκο ο συνδυασμός κρεμμυδιού και σκόρδου καθώς και το σοφρίτο- αγαπημένο πιάτο στη χώρα που περιλαμβάνει κρεμμύδια και σκόρδο - συνδεόταν με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου στο μαστό.

Όσες κατανάλωναν σοφρίτο περισσότερο από μια φορά την ημέρα είχαν 67% μείωση του κινδύνου σε σύγκριση με γυναίκες που δεν το κατανάλωναν ποτέ.

Η συνολική κατανάλωση κρεμμυδιών και σκόρδου και όχι το σοφρίτο μόνο, συνδεόταν με τη μείωση του κινδύνου για καρκίνο στο μαστό.

Το Πουέρτο Ρίκο ήταν το ιδανικό μέρος για μελέτη, επειδή οι γυναίκες εκεί καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κρεμμυδιών και σκόρδου, κυρίως λόγω της αγάπης τους για το σοφρίτο.

Επιπλέον, το Πουέρτο Ρίκο έχει χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου στο μαστό από τις ΗΠΑ.

Τα κρεμμύδια και το σκόρδο είναι πλούσια σε φλαβονόλες και ουσίες οργανικού θείου.

Περιέχουν ουσίες με αντικαρκινικές ιδιότητες σε ανθρώπους και σε ζώα στο εργαστήριο.

Η έρευνα διήρκεσε από το 2008 έως το 2014 και περιέλαβε 314 γυναίκες με καρκίνο μαστού και 346 στην ομάδα ελέγχου.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Nutrition and Cancer.

 

Πηγές: Nutrition and Cancer.