Αποτελέσματα έρευνας από τη Βραζιλία υποδεικνύουν ότι η βιταμίνη D βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, μειώνοντας τα επίπεδα γλυκόζης και τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2.

Η έρευνα στηρίζει άλλες που δείχνουν σχέση μεταξύ βιταμίνης D και κινδύνου για διαβήτη.

Εγινε σε 680 γυναίκες στη Βραζιλία, ηλικίας 35 έως 74 ετών, 24 από τις οποίες ανέφεραν ότι λάμβαναν συμπληρώματα βιταμίνης D.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, συμπληρώματα βιταμίνης D, καθώς και τακτική έκθεση στις ακτίνες UV συνδέονταν με χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Η έρευνα δεν αποδεικνύει αιτιατή σχέση, αλλά ότι χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορεί ενδεχομένως να παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη του διαβήτη τύπου 2.

Πηγές: Menopause