Πραγματοποιήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Γαλατσίου στο Άλσος Βεΐκου, οι «8οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού», η μεγαλύτερη γιορτή εργασιακού αθλητισμού στην Ελλάδα. Στη διοργάνωση πήραν μέρος σχεδόν 1.000 εργαζόμενοι από κορυφαίες εταιρείες και οργανισμούς της χώρας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να αθληθούν και να διασκεδάσουν παρέα με τους συναδέλφους τους μακριά από το άγχος της καθημερινότητας.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια αθλητική συνάντηση-θεσμό για εργαζόμενους, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 600 αγώνες σε 11 διαφορετικά αθλήματα. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε 4 διαφορετικές αθλητικές εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών στο Άλσος Βεΐκου, στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ), στο Strike Bowling Center Χαϊδαρίου και στο iBeach Volleyball Club.

Από 11 έως 13 Οκτωβρίου, οι εγκαταστάσεις πλημμύρισαν από συναδέλφους και συναθλητές που βίωσαν συναρπαστικές αναμετρήσεις πάντα σε κλίμα ευγενούς άμιλλας.  Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν εορταστικά, με την καθιερωμένη πλέον  «Γιορτή Απονομών» στο θέατρο του Άλσους Βεΐκου. Τις απονομές μεταλλίων στους αθλητές έκαναν, μεταξύ άλλων:

ο κ. Ιωάννης Κωστάκης, Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής,

η κ. Μαρία Χριστοφορίδου, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Άρσης Βαρών,

ο κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, ο μεγαλύτερος  Έλληνας  πυγμάχος,

η κ. Μαρία Καρπαθάκη, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Tae Kwon Do,

η κ. Δέσποινα Γεωργιάδου, Πανελλήνια Πρωταθλήτρια Ξιφασκίας και

η κ. Βάρσου Μαργαρίτα, Εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος για θέματα αθλητισμού.

Διοργανωτής των Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού ήταν ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (Hellenic Organization for Company Sport & Health – HOCSH), ένας μη κερδοσκοπικός φορέας με σκοπό τη βελτίωση της υγείας των εργαζομένων, μέσα από αθλητικές, ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές ενέργειες στο πλαίσιο του εργασιακού περιβάλλοντος με τη συμμετοχή εργαζομένων από επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο HOCSH είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού (EFCS) καθώς και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού (WFCS) και δραστηριοποιείται, υπό την αιγίδα τους, κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα. Οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού 2019 τελέστηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του  Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Φορέας Υλοποίησης των αγώνων ήταν το SPORTCAMP, το προπονητικό κέντρο που διαθέτει πολυετή εμπειρία στην διοργάνωση απαιτητικών αθλητικών διοργανώσεων.

Στους Αγώνες συμμετείχαν εταιρείες και οργανισμοί με ανεπτυγμένη κουλτούρα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας:

Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους, αυτή τη φορά για μία πολύ μεγαλύτερη και διεθνή διοργάνωση, τους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού που έρχονται στην  Αθήνα και την Ελλάδα από 17 έως 21 Ιουνίου 2020. Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός – η 3η σε σειρά μεγάλη αθλητική διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τα Special Olympics του 2011 που θα συγκεντρώσει χιλιάδες εργαζόμενους – αθλητές από όλο τον κόσμο το ερχόμενο καλοκαίρι στην Ελλάδα!

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν 19 κλοπές και διαρρήξεις σε φαρμακεία
"Αόρατος δολοφόνος": Οργανώσεις προειδοποιούν για τις συνέπειες της ακραίας ζέστης
Ο γιατρός Αδριανός Γολέμης θα είναι ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης [βίντεο]