Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε τον πεζόδρομο Δραγάτση στον Πειραιά, στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2019.

Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία (ΕΛ.Δ.Ε.) σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με επικεφαλής τον διατροφολόγο Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη,  γιόρτασαν και φέτος με ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση (πρωινή και βραδινή) με Κεντρικό σύνθημα: «Βελτιώνω τη διατροφή μου: 365 ημέρες υγείας!».

Το πρωί της Τετάρτης 16/10 οι διατροφολόγοι της Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, πραγματοποίησαν δωρεάν λιπομέτρηση στο κοινό και το ενημέρωσαν σχετικά με τα οφέλη της σωστής και ποιοτικής διατροφής.

Το ίδιο βράδυ, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στο “Darling – The Bar” στον Πειραιά, διακεκριμένοι ομιλητές κατέθεσαν την άποψή τους σχετικά με την αναγκαιότητα και τους τρόπους βελτίωσης της διατροφής.

Ο Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης (Κλινικός Διατροφολόγος, PhD- Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας) αναφέρθηκε στο θέμα «Σωστή διατροφή στην προστασία της υγείας». Η Δρ. Κατερίνα Σκενδέρη (ΕΔΙΠ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου) επισήμανε την «Ανάγκη για βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων». Η Σοφία Παθέκα (Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής-Personal Trainer) κατέθεσε την άποψή της για τη «Φυσική άσκηση και υγεία». Η κα Ζαχαρούλα Αλεξανδρή (Υπεύθυνη Ιατρικής Ενημέρωσης) ανέλυσε το θέμα «Γνωριμία με τo ιατροτεχνολογικό προϊόν Libramed». Τέλος, η κα Ντίνα Νικολάου (Chef / Συγγραφέας) αναφέρθηκε στο θέμα «Η μαγειρική στην υπηρεσία της ποιοτικής διατροφής».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δρ. Ιωάννης Καραϊτιανός (Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ) και ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλειος Ταταρόπουλος. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η διατροφολόγος κα Μάνθα Κασκάνη, MSc.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πανελλαδικής επιδημιολογικής έρευνας της ΕΛ.Δ.Ε. με θέμα «Διατροφικές συνήθειες Ελλήνων ασθενών με αυτοάνοσα: Υψηλή ανάγκη για διατροφική ενημέρωση».

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της 2ης έκδοσης του βιβλίου του Δρα Δημήτρη Γρηγοράκη «Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό & Διατροφή» (Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ»). Η επικαιροποιημένη έκδοση 450 σελίδων μάς μυεί στην «ανοσοπροστατευτική» διατροφή και εξηγεί πώς μπορεί να γίνει ένας αποτελεσματικός σύμμαχος στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων.

Πλήθος προσωπικοτήτων του πολιτικού, καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού και επιστημονικού κόσμου συνέρρευσε προκειμένου να γιορτάσει μαζί με τον διατροφολόγο Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη και για να ευχηθεί για τα γενέθλιά του, τα οποία συμπίπτουν ακριβώς την ίδια ημέρα με την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

‘’Ευχαριστούμε τους Χρυσούς Χορηγούς της εκδήλωσης, τους Υποστηρικτές, τους Χορηγούς Επικοινωνίας, την εταιρεία Serinth για την παραχώρηση του εξοπλισμού λιπομέτρησης, καθώς και το Darling The bar για την φιλοξενία!’’