Η υψηλή κατανάλωση γαλακτοκομικών φαίνεται να συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο προστάτη, αναφέρει νέα έρευνα.

Ερευνητές του Mayo Clinic αναφέρουν σε νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Osteopathic Association, ότι προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι ο καρκίνος στον προστάτη είναι υψηλότερος σε δυτικές χώρες, που βασίζονται σε γαλακτοκομικά ως πρωταρχική πηγή ασβεστίου σε σύγκριση με ασιατικές χώρες

Η νέα έρευνα είναι η  πιο πρόσφατη που υποδεικνύει ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών έχει επίδραση στον κίνδυνο καρκίνου.

Ο Dr. John Shin, ογκολόγος στο Mayo Clinic και ερευνητής της νέας μελέτης, σημείωσε ότι η επισκόπηση υπογραμμίζει αιτία ανησυχίας όσον αφορά την υψηλή κατανάλωση γαλακτοκομικών. Τα ευρήματα επίσης στηρίζουν αυξανόμενες ενδείξεις του πιθανού οφέλους της φυτικής διατροφής.

Ερευνητές επισκόπησαν 47 έρευνες που δημοσιεύτηκαν μεταξύ 2006 και 2017 για την έρευνα που περιέλαβε 1 εκατομμύριο συμμετέχοντες.

Αν και ο Shin δήλωσε ότι τα ευρήματα χρειάζονται περαιτέρω έρευνα δεν πρόκειται για τη μοναδική πρόσφατη έρευνα που δείχνει σχέση μεταξύ γαλακτοκομικών και καρκίνου.

 

Πηγές:
Journal of the American Osteopathic Association

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του λεμονιού στην υγεία
Επέμβαση με laser θεραπεύει την αδυναμία φωνής
Φεστιβάλ υγείας και αλληλεγγύης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας