Στην Ελλάδα μετουσιώνει την πρωτοβουλία αυτή με την υποστήριξη της Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρείας, Ίαση, Στήριξη, Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. με την πραγματοποίηση αποστολών υγείας μέσα στο 2019 με κύριο στόχο τον προληπτικό έλεγχο. Παράλληλα δίνει έμφαση στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γυναικών για τη σημαντικότητα της εξέτασης στην προστασία της υγείας του στήθους.

Σύμφωνα με στοιχεία , 2 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου του μαστού καταγράφηκαν παγκοσμίως την περασμένη χρονιά. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την εξέλιξη και την καταπολέμηση της νόσου.

Οι γυναίκες συνήθως δεν αφιερώνουν τον απαραίτητο χρόνο για πρόληψη και σύμφωνα με τα στερεότυπα που επικρατούν, αναμένεται ότι θα φροντίσουν και θα δώσουν προτεραιότητα στις ανάγκες των μελών της οικογένειας, σε βάρος της δικής τους υγείας.

Η Avon ενεργοποιεί 5 εκατομμύρια μέλη της παγκοσμίως, κατά τη διάρκεια του μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, ώστε να αναδειχθεί η ανάγκη να δοθεί από τις γυναίκες προτεραιότητα στην υγεία του στήθους.

Σε ειδική εκδήλωση ενημέρωσης, η Avon άναψε συμβολικά μία χαρακτηριστική ροζ λάμπα, σηματοδοτώντας τη σημαντικότητα των πρωτοβουλιών της, ενώ στην ίδια εκδήλωση, εθελοντές ιατροί, επιστημονικοί συνεργάτες της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. μίλησαν για την ασθένεια και τις δράσεις της οργάνωσης για την προσφορά διαγνωστικής, ιατρικής, χειρουργικής, νοσηλευτικής και ψυχολογικής στήριξης σε περισσότερες από 150 γυναίκες, μέχρι στιγμής, οι οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά στα έξοδα αντιμετώπισης της νόσου, αλλά και τη διενέργεια περισσότερων από 7.000 δωρεάν προληπτικών ελέγχων και την ενημέρωση εκατοντάδων πολιτών σε Ήπειρο, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Ικαρία, Φούρνοι, Λακωνία, Μάνη, Εύβοια, Σκύρο, Κυκλάδες, Αττική.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία