Ο δείκτης CPhl Pharma προέρχεται από απόψεις που κατέθεσαν περισσότερες από 350 πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες που συγκεντρώθηκαν κατά το τελευταίο έτος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης, η Γερμανία έχει εδραιωθεί ως η κορυφαία φαρμακευτική αγορά έναντι των ευρωπαίων ανταγωνιστών της, στην παραγωγή API (7.88), στην ανταγωνιστικότητα (6.48), στην καινοτομία (7.49) , στην παραγωγή τελικών προϊόντων (8.02) και στο δυναμικό ανάπτυξης (6.92).

Μία από τις πιο αξιοσημείωτες τάσεις είναι η ξαφνική άνοδος του προβλεπόμενου δυναμικού ανάπτυξης για τη Γερμανία που για την διετία 2019/2020, αναμένεται να ενισχυθεί κατά 11% έναντι του 2018.

Οι συγγραφείς της έρευνας αποδίδουν τις μεταβαλλόμενες ευρωπαϊκές προοπτικές στις ευρύτερες μακροοικονομικές αλλαγές που σημειώνονται τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και στη συνεχιζόμενη ισχύ του ευρωπαϊκού φαρμακευτικού τομέα.

Η Γερμανία θεωρείται ότι αποκομίζει μια "ώθηση" ΄λόγω του Brexit στο μεσοπρόθεσμο αναπτυξιακό δυναμικό της, ενώ στον αντίποδα βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο όπου παρατηρείται πτώση στους δείκτες του.

Πηγές: https://pharmaphorum.com/news/germany-consolidates-position-as-top-pharma-market-in-eu/