Τραυματικές εμπειρίες στην παιδική ηλικία μπορούν να βλάψουν δια βίου την σωματική και ψυχική υγεία, την εκπαίδευση και την εργασία, σύμφωνα με το U.S. Centers for Disease Control and Prevention.

Η πρόληψη τραυματικών εμπειριών στην παιδική ηλικία θα μπορούσε να μειώσει πολλά προβλήματα αργότερα, σύμφωνα με το CDC.

Μεταξύ αυτών είναι χρόνιες παθήσεις, όπως καρδιαναπνευστικές νόσοι, καρκίνος, διαβήτης και αυτοκτονία, επικίνδυνες συμπεριφορές για την υγεία- όπως χρήση ουσιών- και κονωνικο-οικονομικά προβλήματα αργότερα.

Στην πρώτη ανάλυση του CDC για το θέμα, ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία 144.000 ενηλίκων το διάστημα 2015-2017. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο Vital Signs.

Η έρευνα έδειξε ότι ενήλικες που ανέφεραν το υψηλότερο επίπεδο τραυματικών εμπειριών στην παιδική ηλικία ήταν πιο πιθανό να έχουν χρόνια προβλήματα υγείας και κατάθλιψη, να καπνίζουν, να πίνουν και να είναι άνεργοι.

Με βάση υπολογισμούς του 2017, η πρόληψη θα μπορούσε να είχε προλάβει μέχρι 1,9 εκατομμύρια περιστατικά καρδιακής νόσου σε κάτοικους των ΗΠΑ και να έχει μειώσει τον αριθμό ενηλίκων που ήταν παχύσαρκοι ή υπέρβαροι μέχρι 2,5 εκατομμύρια. Θα μπορούσε επίσης να έχει μειώσει τον αριθμό ενηλίκων με κατάθλιψη έως 44%.

Ο Dr. Robert Redfield δήλωσε ότι τώρα γνωρίζουμε ότι αρνητικές παιδικές εμπειρίες έχουν σημαντική επίδραση στη μελλοντική υγεία κάποιου.

Δήλωσε ότι η πρόληψη τραυματικών εμπειριών στην παιδική ηλικία και η έναρξη παρεμβάσεων όταν αυτές συμβαίνουν θα μειώσουν τις μακροχρόνιες συνέπειες στην υγεία και θα ωφελήσουν τη σωματική και συναισθηματική ευεξία των ανθρώπων στην ενήλικο ζωή.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό
ΙΣΑ: 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: ‘’Έμφραγμα του Μυοκαρδίου- Νεότερες προσεγγίσεις’’
LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής 26 Απριλίου 2024