Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Public Health και πραγματοποιήθηκε από το   The University of Western Australia και το Telethon Kids Institute υπογραμμίζει τη θετική επίδραση της κατοχής σκύλου στην ψυχική υγεία.

Η έρευνα προστίθεται στις αυξανόμενες ενδείξεις ότι οι σκύλοι είναι περισσότερο από καλοί σύντροφοι - προσφέρουν  θετικά οφέλη στην υγεία.

Οι άνθρωποι από καιρό πίστευαν ότι τα ζώα- ιδιαίτερα οι σκύλοι -είναι πηγή στήριξης και ανάχωμα στο στρες. Οι περισσότερες έρευνες εστίασαν στα οφέλη στη σωματική υγεία παρά στην ψυχική.

Η έρευνα εξέτασε την επίδραση της κατοχής σκύλου στην ψυχική υγεία σε διάστημα 2 ετών. Στοιχεία από 1.023 συμμετέχοντες στο Περθ συλλέχτηκαν για να μετρηθεί η ψυχική υγεία, η κατοχή σκύλου και τα εβδομαδιαία λεπτά βόλτας του σκύλου.

Η Christian Senior δήλωσε ότι η έρευνα ανακάλυψε ότι οι σκύλοι έχουν ωφέλιμη επίδραση στα επίπεδα στρες του ανθρώπου.

Οι σκύλοι δελεάζουν τον κάτοχο να γίνει πιο δραστήριος και μα χτίσει ισχυρές και υγιείς σχέσεις και δίκτυα με ανθρώπους της κοινότητας όταν βρίσκεται έξω για να βγάλει τον σκύλο βόλτα.

Η συντροφιά τους επίσης είναι σπουδαία για την ψυχική υγεία.

Αν και η έρευνα ανακάλυψε γενικά θετική σχέση μεταξύ οφελών ψυχικής υγείας και κατοχής σκύλου, η Dr Christian δήλωσε ότι περαιτέρω έρευνα θα χρειαζόταν για να ανακαλυφθεί η ένταση των διαφορετικών τρόπων που οι σκύλοι επηρεάζουν την ψυχική υγεία.

Ορισμένοι από τους περιορισμούς της έρευνας ήταν ότι το μέγεθος του δείγματος ήταν σχετικά μικρό και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχική υγεία οι οποίοι είναι δύσκολο να διαχωριστούν.

 

Πηγές:
Journal of Public Health

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γεωργιάδης: Aυτοί που διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία είναι το 1%
Καταγγελία: Σοβαρότατη έλλειψη σε ψυχοθεραπευτικά και άλλα φάρμακα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία