Η Φαρμακευτική Εταιρεία GALENICA πραγματοποίησε Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα: «Τα Οφέλη του Ύπνου», το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Υπνολογίας, με προσκεκλημένους Επαγγελματίες Υγείας από τη Θεσσαλονίκη.

Ομιλητές της Επιστημονικής Εκδήλωσης ήταν ο κ. Δημήτριος Δικαίος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπνολογίας & Καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και ο κ. Παναγιώτης Παναγιωτίδης, Ψυχίατρος.

Ο κ. Δημήτριος Δικαίος, αναφέρθηκε στις διαταραχές του ύπνου αναλύοντας διεξοδικά τις αιτίες που προκαλούν έναν μη ποιοτικό και διακοπτόμενο ύπνο και εστίασε στα οφέλη που απορρέουν από τη βελτίωση της ποιότητας αλλά και της διάρκειας του ύπνου. Επίσης, στην ομιλία του ο κ. Δικαίος πρόσθεσε ότι ο ύπνος είναι απαραίτητος για μια πλειάδα λειτουργιών, όπως η βελτίωση της νοητικής επεξεργασίας, η ασφάλεια, η ευεξία και η ψυχική διάθεση, η ανοσολογική υποστήριξη, η ανάπαυση και η εξισορρόπηση λειτουργιών του οργανισμού.

Επιπρόσθετα, ο κ. Παναγιώτης Παναγιωτίδης, εστίασε την ομιλία του στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και των διαταραχών ύπνου καθώς και τον ρόλο των συμπληρωμάτων διατροφής ως σύγχρονα - φυσικά βοηθήματα ύπνου. Ανέπτυξε τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές, αλλά και τους παράγοντες που συντελούν στην επιλογή της κατάλληλης αγωγής, οι οποίοι είναι: η συμπτωματολογία, ο θεραπευτικός στόχος, η παλαιότερη ανταπόκριση του ασθενούς στη λαμβανόμενη θεραπεία, οι προτιμήσεις του ασθενούς, το κόστος, η διαθεσιμότητα θεραπειών, οι συννοσηρότητες, οι αντενδείξεις, οι αλληλεπιδράσεις με έτερες αγωγές και οι ανεπιθύμητες ενέργειες. Καταλήγοντας την ομιλία του παρουσίασε ως σύγχρονη επιλογή, τα νεότερα φυσικά βοηθήματα ύπνου στην αντιμετώπιση της αυπνίας και των διαταραχών ύπνου, καθώς και τα επιστημονικά δεδομένα αποτελεσματικότητας κι ασφάλειας αυτών.