Επισκόπηση και μετα-ανάλυση του St. Michael's Hospital of Unity Health Toronto, ανακάλυψε ότι παιδιά που έπιναν πλήρες γάλα είχαν 40% χαμηλότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα σε σύγκριση με παιδιά που κατανάλωναν γάλα μειωμένων λιπαρών.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition, ανέλυσε 28 μελέτες από 7 χώρες, που διερεύνησαν τη σχέση μεταξύ κατανάλωσης αγελαδινού γάλακτος από παιδιά και του κινδύνου επιπλέον κιλών ή παχυσαρκίας.

Καμία από τις έρευνες σε 21.000 παιδιά ηλικίας 1 έως 18 ετών δεν έδειξε ότι παιδιά που έπιναν γάλα με χαμηλά λιπαρά είχαν χαμηλότερο κίνδυνο να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Δεκαοχτώ από τις 28 έρευνες, υπέδειξαν ότι παιδιά που έπιναν πλήρες γάλα ήταν λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Ο Dr. Maguire, δήλωσε ότι στην επισκόπηση, παιδιά που ακολουθούσαν την τρέχουσα σύσταση του Καναδά για κατανάλωση γάλακτος με χαμηλά λιπαρά στην ηλικία των 2 ετών δεν ήταν πιο αδύνατα σε σχέση με παιδιά που κατανάλωναν πλήρες γάλα.

Ο ερευνητής, δήλωσε ότι όλες οι έρευνες που μελετήθηκαν ήταν παρατήρησης και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν το πλήρες γάλα προκάλεσε το χαμηλότερο κίνδυνο επιπλέον κιλών.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κουραμπιέδες, μελομακάρονα και μια αίσθηση ανεκπλήρωτου
Το πρώτο και μοναδικό βιο - ομοειδές φάρμακο για την πολλαπλή σκλήρυνση μπαίνει στις ΗΠΑ
Ι. Βαρδακαστάνης: Το αναπηρικό κίνημα συνεχίζει να αγωνίζεται και να διεκδικεί