Σε νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Emergency Medicine, ερευνητές αναφέρουν ότι η ταχεία διόρθωση των υψηλών επιπέδων καλίου –υπερκαλιαιμία-σε ασθενείς στα επείγοντα περιστατικά μειώνει τη θνησιμότητα σε αυτόν τον πληθυσμό κατά το ήμισυ.

Στην έρευνα, ο Καθηγητής Singer, του Stony Brook University, επισκόπησε σχεδόν 115.000 επισκέψεις στα επείγοντα το 2016 και 2017, βρίσκοντας ότι το ποσοστό θνησιμότητας ήταν σημαντικά μειωμένο σε αυτή την ομάδα ασθενών (6,3 % έναντι 12,7 %).

Εκατομμύρια ασθενείς που έχουν διαβήτη, καρδιακή ανεπάρκεια, υπέρταση και νεφρική ανεπάρκεια έχουν αυξημένο κίνδυνο για υπερκαλιαιμία. Πολλές θεραπείες για την αντιμετώπισή τους μπορεί ενδεχομένως επίσης να αυξάνουν τα επίπεδα καλίου.

Ο Dr. Adam Singer, δήλωσε ότι λόγω του αυξημένου κινδύνου για υπερκαλιαιμία σε αυτόν τον πληθυσμό, είναι σημαντικό, όπως έδειξε η έρευνα, να αναπτυχθούν πρωτόκολλα που βοηθούν στο γρήγορο εντοπισμό και διόρθωση της υπερκαλιαιμίας, ενώ ο ασθενής είναι ακόμα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αναπτυξιακές διαταραχές: Αυξημένες διαγνώσεις στα σχολεία
Το ελαιόλαδο συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου θανάτου από άνοια [μελέτη]
Πειραματικό φάρμακο μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων της σχιζοφρένειας