Ερευνητές εντόπισαν πρωτεΐνη που πιστεύουν ότι θα μπορούσε μελλοντικά να συμβάλλει στην πρόληψη της μυϊκής εξασθένησης σε ηλικιωμένους και ανθρώπους που είναι κατάκοιτοι.

Η Sestrin, συσσωρεύεται φυσιολογικά στους μυς μετά την άσκηση.

Οι ερευνητές αποφάσισαν να ανακαλύψουν περισσότερα για τη σχέση της με την άσκηση, κάνοντας πειράματα σε μύγες και ποντικούς. Εκπαίδευσαν μύγες σε ένα είδος διαδρόμου για 3 εβδομάδες και στη συνέχεια συνέκριναν την ικανότητα τρεξίματος και πετάγματος με αυτές μυγών που είχαν έλλειψη της ικανότητας παραγωγής της πρωτεΐνης.

Οι μύγες μπορούν συνήθως να τρέχουν 4-6 ώρες σε αυτό το σημείο και οι ικανότητές τους βελτιώθηκαν τη συγκεκριμένη περίοδο.

Οι μύγες χωρίς την Sestrin δεν βελτιώθηκαν με την άσκηση.

Οι ερευνητές επίσης ανακάλυψαν ότι η πρόκληση υπερέκφρασης της Sestrin στους μυς μυγών και η μεγιστοποίηση των επιπέδων της έδωσε στις μύγες μεγαλύτερες ικανότητες από αυτές των εκπαιδευμένων μυγών, ακόμα και χωρίς άσκηση.

Η βελτίωση της αντοχής είναι ένα από τα οφέλη της Sestrin. Πειράματα σε ποντικούς έδειξαν ότι αυτοί χωρίς την πρωτεΐνη δεν κέρδισαν τη βελτιωμένη αερόβια ικανότητα και βελτιωμένη αναπνοή και γρήγορη καύση που συνδέονται με την άσκηση.

Ερευνητής υπέδειξε ότι η πρωτεΐνη μπορεί να συντονίζει αυτές τις βιολογικές δραστηριότητες ανοίγοντας και κλείνοντας διάφορες μεταβολικές οδούς. Αυτού του είδους η συνδυασμένη επίδραση είναι σημαντική για την παραγωγή των αποτελεσμάτων της άσκησης.

Περαιτέρω έρευνα έδειξε ότι η Sestrin μπορεί επίσης να συμβάλλει στην πρόληψη απώλειας μυών σε ακινησία, όπως όταν ένα άκρο είναι σε γύψο για πολύ καιρό.

Αυτό υπογραμμίζει ότι η Sestrin καθαυτή είναι αρκετή για να παράγει πολλά οφέλη φυσικής κίνησης και άσκησης και αυτό υποδεικνύει ότι η πρωτεΐνη θα μπορούσε να καταπολεμά την απώλεια μυών λόγω γήρατος και άλλων αιτιών, χωρίς ανάγκη άσκησης.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα