Αν δεν μπορείτε να πείσετε τον εαυτό σας να αποσυμφορήσει το σπίτι και να πετάξει άχρηστα αντικείμενα, ερευνητές βρήκαν μια αιτία που μπορεί να σας προκαλέσει έκπληξη.

Σύμφωνα με ερευνητές, το συναίσθημα που μπορεί να νιώθει κάποιος που δεν αποχωρίζεται αντικείμενα είναι η μοναξιά.

Η Catherine Cole, καθηγήτρια μάρκετινγκ στο University of Iowa, δήλωσε ότι όταν οι καταναλωτές παίρνουν αποφάσεις σχετικά με το πώς να απαλλαγούν από πολλά αντικείμενα, ίσως όταν μετακομίζουν, είναι μια περίοδος που πιθανόν αισθάνονται μόνοι.

Όπως εξήγησε, αυτό θα μπορούσε να κάνει πιο δύσκολο για αυτούς το άδειασμα του διαμερίσματος.

Οι άνθρωποι που αισθάνονται μόνοι είναι πιο πιθανό να προσκολλώνται σε αντικείμενα-για παράδειγμα ένα παιχνίδι από την παιδική ηλικία ή το ρούχο που φορούσαν στον αρραβώνα-κάνοντας πιο δύσκολο το να αποχωριστούν αντικείμενα.

Η Cole και η Jing (Alice) Wang, υποστήριξαν ότι το αίσθημα της μοναξιάς δεν περιορίζεται μόνο σε ανθρώπους που είναι κοινωνικά απομονωμένοι. Μπορεί επίσης να αφορά ανθρώπους που νιώθουν ότι δεν έχουν φίλους και είναι αποσυνδεδεμένοι- ακόμα και προσωρινά.

Ωστόσο, οι συνέπειες εκτείνονται πέρα από τη συσσώρευση άχρηστα αντικείμενα. Μεταξύ τους είναι οι πιθανές επιπτώσεις στο περιβάλλον και σε δωρεές.

Τα ευρήματα ανακοινώθηκαν πρόσφατα στο συνέδριο Association of Consumer Research, στην Ατλάντα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη