Η έξυπνη καρέκλα εξωτερικά δεν διαφέρει από τις κανονικές. Η διαφορά της είναι ότι είναι εξοπλισμένη με ειδικούς αισθητήρες που εντοπίζουν τη στάση κάποιου και τον προειδοποιούν όταν κάθεται λανθασμένα. Όταν κάποιος κάθεται σωστά, η καρέκλα εντοπίζει το βάρος του. Αποκλίσεις βάρους από το σωστό θα είναι δείκτης μη σωστής στάσης.

Οι συμμετέχοντες κάθισαν σε διαφορετικές στάσεις και δημιουργήθηκε για καθέναν μια εξίσωση παλινδρόμησης.

Διάφορες αποκλίσεις θα δείξουν τη στάση στην οποία κάθεται κάποιος. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να παρακολουθηθούν σε πραγματικό χρόνο από τους δασκάλους και τους γονείς στα κινητά τους. Η έξυπνη καρέκλα θα μεταδίδει πληροφορίες μέσω Wi-Fi ή Bluetooth.

Το μόνιτορ του δασκάλου θα δίνει πληροφορίες για το πώς κάθεται ο κάθε μαθητής. Αυτό θα του επιτρέπει να δημιουργήσει το σχηματισμό της κατάλληλης στάσης.

Οι γονείς και οι δάσκαλοι θα μπορούν να ξέρουν ότι το παιδί κάθεται σωστά. Αν κάθεται με λάθος τρόπο θα υπάρχει ενδεχομένως λόγος για αυτό, όπως πλατυποδία ή ότι ένα πόδι είναι πιο κοντό. Ο γιατρός θα μπορεί να το διαγνώσει σε πρώτο στάδιο και στη συνέχεια να ακολουθήσει η αντιμετώπιση του θέματος ώστε να μην προκύψουν άλλα προβλήματα υγείας μελλοντικά.

Η συσκευή θα μπορεί να διαγνώσει παθολογίες που συνδέονται με το μυοσκελετικό σύστημα σε πολύ αρχικό στάδιο όπως και να ακολουθεί τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης του παιδιού σε πραγματικό χρόνο.

Έχει δημιουργηθεί πρωτότυπο της έξυπνης καρέκλας και σε 3 μήνες θα γίνει πιλοτικό πείραμα με συμμετοχή μαθητών.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ακάλυπτα κόστη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια