Το να είναι κάποιος πλούσιος μπορεί να προσθέσει σχεδόν μια δεκαετία στη διάρκεια της ζωής του, αναφέρει νέα έρευνα.

Η έρευνα του University College London (UCL) ανακάλυψε ότι όσοι είναι οι πιο πλούσιοι τείνουν να ζουν πολύ περισσότερο χωρίς νόσους και αναπηρία έναντι αυτών που είναι οι πιο φτωχοί.

Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Gerontology, ειδικοί ανέλυσαν στοιχεία 25.000 ανθρώπων ηλικίας 50 ετών και άνω.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ενώ δεν υπήρχαν σημαντικές διαφορές μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας όσον αφορά το προσδόκιμο επιβίωσης, ο πλούτος είχε ουσιαστική επίδραση στο πόσα χρόνια ζούσαν οι συμμετέχοντες.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι στην ηλικία των 50 ετών οι πιο πλούσιοι στη Βρετανία και τις ΗΠΑ ζούσαν 31 επιπλέον χρόνια με καλή υγεία έναντι 22-23 στην πιο φτωχή ομάδα.

Γυναίκες από τις πιο πλούσιες ομάδες στις ΗΠΑ και τη Βρετανία έζησαν επιπλέον 33 χρόνια με καλή υγεία σε σύγκριση με 24 έως 25 στις πιο φτωχές.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ανισότητες στο προσδόκιμο ζωής χωρίς νόσο υπάρχουν και στις 2 χώρες και είναι παρόμοιας βαρύτητας.

Το 2002 συλλέχτηκαν στοιχεία και οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν έως μια δεκαετία για να διαπιστωθεί πως ήταν η υγεία τους.

Η Dr Paola Zaninotto, δήλωσε, ότι ενώ το προσδόκιμο επιβίωσης είναι χρήσιμος δείκτης υγείας, η ποιότητα ζωής καθώς μεγαλώνουν οι άνθρωποι είναι επίσης σημαντική.

Πηγές:
Journal of Gerontology,

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε
Πώς να φροντίσουμε την  ψυχική μας υγεία το Πάσχα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας