Άκυρος ήταν τελικά ο συναγερμός που σήμανε το πρωί της Κυριακής στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για πιθανά κρούσματα λοίμωξης με κοροναϊό.

Οι υπεύθυνοι του Αεροδρομίου έλαβαν την πληροφορία πως έφταναν στην Ελλάδα, μέσω Ρώμης, 15 υπήκοοι Κίνας, εκ των οποίων οι επτά προέρχονταν από την πόλη Wuhan, όπου ενδημεί ο ιός.

Η ομάδα απομονώθηκε και εφαρμόστηκε το ειδικό πρωτόκολλλο, το οποίο περιλαμβάνει - μεταξύ άλλων - προληπτικό έλεγχο από κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Ο έλεγχος από ειδικούς του ΕΟΔΥ ήταν αρνητικός, καθώς οι επιβάτες βρέθηκε πως δεν νοσούν.

Η ομάδα είχε αποχωρήσει, πριν τέσσερις ημέρες από την Κίνα και το απόγευμα αναμενόταν να αναχωρήσουν για τη Σαντορίνη.

Κάμερες

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Open", ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισήμανε πως, αν χρειαστεί, είναι έτοιμος ο ΕΟΔΥ και με θερμικές κάμερες στα αεροδρόμιά μας και με θερμομέτρηση με φορητά θερμόμετρα "πιστόλια":

"Υπάρχει το Αεροϋγειονομείο, υπάρχει ο σταθμός του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο, υπάρχουν νοσοκομεία αναφοράς, υπάρχει και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και όλοι αυτοί συνεργάζονται", είπε χαρακτηριστικά.

Παραδέχτηκε, ωστόσο, πως δεν υπάρχει "μαγικός" τρόπος να μην φτάσει ο ιός σε μια χώρα: "Υπάρχει, όμως, η πρόληψη και υπάρχει η δυνατότητα για σωστή ενημέρωση χωρίς πανικό", σημείωσε.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου