Εγκριση από τον FDA έλαβε το σκεύασμα tazemetostat της Epizyme για τη θεραπεία σπάνιου καρκίνου. Αναλυτικότερα, έλαβε έγκριση για τη θεραπεία ασθενών ηλικίας 16 ετών και άνω με επιθήλιο σάρκωμα, σπάνιο καρκίνο μαλακών μορίων που εμφανίζεται συχνά σε νεαρούς ενήλικες. Οι ασθενείς με καρκίνο δεν είχαν στο παρελθόν στοχευμένες θεραπευτικές επιλογές, οπότε η θεραπεία βασιζόταν στη χειρουργική απομάκρυνση των όγκων και στη χημειοθεραπεία. Το φάρμακο εγκρίνεται μόνο για ασθενείς των οποίων ο καρκίνος δεν μπορεί να απομακρυνθεί πλήρως με χειρουργική επέμβαση.

Το επιθήλιο σάρκωμα συνήθως ξεκινά  στους μαλακούς ιστούς κάτω από ένα άκρο, υποστηρίζει ο FDA, αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστεί αλλού στο σώμα. Εκτιμάται ότι περίπου 800 ασθενείς υποφέρουν από την ασθένεια στις Η.Π.Α. και ότι περίπου 300 ασθενείς θα είναι επιλέξιμοι για τη θεραπεία.

Δεδομένου του μικρού πληθυσμού των ασθενών, ο αναλυτής της SVB Leerink, Andrew Berens, προέβλεψε ότι ορισμένοι επενδυτές «μπορεί να απογοητευθούν» από την χαμηλή τιμή του, που είναι 15.500 δολ. το μήνα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας