Η κατανάλωση μεγάλου πρωινού αντί για μεγάλο δείπνο μπορεί ενδεχομένως να εμποδίζει την παχυσαρκία και το αυξημένο σάκχαρο, σύμφωνα με  έρευνα, που μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε καλύτερες κλινικές διατροφικές συστάσεις για τη μείωση του σωματικού βάρους και την πρόληψη μεταβολικών νόσων.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, αξιολόγησε 16 άντρες που κατανάλωσαν πρωινό χαμηλό σε θερμίδες και δείπνο με πολλές θερμίδες και το αντίστροφο, σε δεύτερο γύρο, κατά τη διάρκεια τριων ημερών.

Η Juliane Richter, του University of Lubeck, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι γεύμα που καταναλώνεται για πρωινό, άσχετα από την ποσότητα θερμίδων που περιέχει, δημιουργεί διπλάσια θερμογένεση από διατροφή σε σχέση με το αν το ίδιο γεύμα καταναλώνεται ως δείπνο.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ίδια κατανάλωση θερμίδων οδήγησε σε 2,5 φορές υψηλότερη θερμογένεση το πρωί παρά το βράδυ μετά από γεύματα υψηλών και χαμηλών θερμίδων.

Η αύξηση του σακχάρου λόγω διατροφής και οι συγκεντρώσεις ινσουλίνης μειώθηκαν όταν το πρωινό συγκρίθηκε με το δείπνο δήλωσαν οι ερευνητές.

Η κατανάλωση πρωινού με χαμηλές θερμίδες αύξησε την όρεξη, ιδιαίτερα για τα γλυκά, πρόσθεσαν.

Οι ερευνητές της συγκεκριμένης μελέτης συνιστούν ασθενείς με παχυσαρκία και υγιείς να τρώνε μεγάλο πρωινό παρά μεγάλο δείπνο για να μειώσουν το σωματικό τους βάρος και να εμποδίσουν μεταβολικές νόσους.

Πηγές:
The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Καρκίνος μαστού:  Πώς επιδρά στη σωματική και ψυχική ευεξία η σχέση της γυναίκας με τον σύντροφο
Μήπως τρώω πολύ γρήγορα;