Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες ότι και ο γιος της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη είναι θετικός στον κοροναιό.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο καθηγητής παθολογίας λοιμώξεων Σ. Τσιόδρας, οι εξετάσεις που έγιναν στο εργαστήριο του ΑΠΘ Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης έδειξαν ότι και το παιδί φέρει τον ιό.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να μείνει κλειστό το 105ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης για 14 μέρες, προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω μετάδοση σε συμμαθητές του παιδιού. Το παιδί, 8 ετών, δεν πήγε τη Δευτέρα στο σχολείο, ενώ την Τρίτη συμμετείχε στη σχολική εκδρομή. Ωστόσο, θεωρείται χαμηλή η πιθανότητα μετάδοσης του κοροναϊού στους συμμαθητές του.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε και 1 ακόμη κρούσμα στην Αθήνα- και αυτή γυναίκα- η οποία είχε πρόσφατα επισκεφτεί τη Ιταλία. Η γυναίκα εντοπίστηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και οδηγείται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς.

Ο καθηγητής επισήμανε ότι όσοι έχουν πραγματοποιήσει ταξίδι σε πληττόμενες περιοχές πρέπει να μένουν στο σπίτι  και να ειδοποιούν τον ΕΟΔΥ, στην περίπτωση που έχουν ύποπτα συμπτώματα.

Καρναβάλι

Ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι κατόπιν των οδηγιών που έλαβε από την εθνική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, απαγορεύεται η πραγματοποίηση των καρναβαλιών σε όλη την Ελλάδα, όπως συμβαίνει και σε πολλές χώρες.

Όπως ανακοινώθηκε, η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19 εισηγήθηκε ομόφωνα την αναβολή των οργανώσεων για το Καρναβάλι σε όλη τη χώρα, σε συμφωνία και με την πρακτική άλλων χωρών. 

Το ίδιο ακριβώς συνέβη στην Βενετία και στη Νίκαια, όπως και σε πολλές πόλεις της Γερμανίας.  

Η Επιτροπή κατά την εισήγησή της, έθεσε δύο βασικές παραμέτρους: 

  • Τον αυξημένο συγχρωτισμό σε μαζικές συγκεντρώσεις, με κίνδυνο μετάδοσης και διάχυσης κρουσμάτων. 
  • Την προστασία του τον πληθυσμού.  

H KYA υπογράφηκε από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις