Την απαγόρευση όλων των οργανωμένων σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η απόφαση ελήφθη έπειτα από σχετική πρόταση εμπειρογνωμόνων και αυτό λόγω της δυσκολίας ιχνηλάτησης των επαφών. Σύμφωνα με τον καθηγητή, η ιχνηλάτηση είναι μία επίπονη διαδικασία.

Το θέμα συζητήθηκε και με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία επισκέφθηκε για τον σκοπό αυτό το υπουργείο Υγείας.

Για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, είπε πως ακυρώνονται όχι επειδή υπάρχουν κρούσματα στην κοινότητα, αλλά για καθαρά επιδημιολογικούς λόγους: να αποφευχθεί, δηλαδή ο συγχρωτισμός μεγάλου πληθυσμού.

“Όπου υπήρξε υποψία κρούσματος, ο έλεγχος μέχρι σήμερα ήταν αρνητικός”, υπογράμμισε ο καθηγητής.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη 80 δείγματα από το εργαστήριο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και 31 δείγματα από τα εργαστήρια του Ινστιτούτου Παστέρ και του ΕΚΠΑ. Όλα ήταν αρνητικά για τον κοροναϊό.

Σημείωσε πως η επιδημία επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες χώρες και μετάδοση στην κοινότητα, δηλαδή κρούσματα χωρίς σαφή πηγή προέλευσης.

Ηλικιωμένοι

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε έκκληση στις ομάδες υψηλού κινδύνου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς είναι πιο ευάλωτοι στον ιό.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να κάνουν συχνό και σχολαστικό πλύσιμο χεριών με νερό ή αλκοολούχο διάλυμα, να αποφεύγουν να φέρνουν τα χέρια στα μάτια, στο στόμα και στη μύτη και να αποφεύγουν την επαφή με άτομα που έχουν συμπτώματα κρυολογήματος.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΙΣΑ: 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: ‘’Έμφραγμα του Μυοκαρδίου- Νεότερες προσεγγίσεις’’
LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής 26 Απριλίου 2024
Ανδρική υπογονιμότητα: Σχετίζεται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων;