Ομάδα ισραηλινών ειδικών, στον ερευνητικό Οργανισμό MIGAL βρίσκονται κοντά στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού που θα μπορούσε να είναι έτοιμο σε 3 εβδομάδες και διαθέσιμο εντός 90 ημερών, σύμφωνα με τον Υπουργό Επιστημών και Τεχνολογίας του Ισραήλ, Ofir Akunis.

Οι ερευνητές έχουν ήδη δημιουργήσει εμβόλιο έναντι του  ιού της λοιμώδους βρογχίτιδας των πτηνών (IBV) και το προσαρμόζουν για να αναπτύξουν ανθρώπινο εμβόλιο έναντι του νέου κοροναϊού.            

Η MIGAL αποκάλυψε ότι η γενετική σύσταση του κοροναϊού των πτηνών είναι πολύ παρόμοια με τον κοροναϊό στους ανθρώπους και χρησιμοποιεί τον ίδιο μηχανισμό λοίμωξης.

Η MIGAL είναι ένας ερευνητικός οργανισμός στη Γαλιλαία, που ειδικεύεται στη βιοτεχνολογία, τις περιβαλλοντικές επιστήμες και τη γεωργία.

Ο CEO της  MIGAL, David Zigdon, δήλωσε ότι δεδομένης της επείγουσας παγκόσμιας ανάγκης για εμβόλιο κατά του νέου κοροναϊού, οι  ερευνητές της εταιρείας κάνουν ό,τι μπορούν για να επιταχύνουν την ανάπτυξη του εμβολίου. Στόχος είναι να παράξουν το εμβόλιο τις επόμενες 8-10 εβδομάδες και να πετύχουν έγκριση ασφάλειας σε 90 ημέρες.

Η MIGAL εργάζεται για να πετύχει έγκριση ασφάλειας, που θα της επιτρέψει προκλινική δοκιμή.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας