Δώρο άδωρο είναι η απαγόρευση των ταξιδιών με σκοπό την προστασία μετάδοσης του κοροναϊού.

"Τα μέτρα που έχουν ληφθεί από διάφορες χώρες είναι πολύ λίγο αποτελεσματικά. Αφορούν ανθρώπους που έρχονται από πληττόμενες περιοχές και μπαίνουν σε καραντίνα", ανέφερε την Πέμπτη ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας (φωτογραφία κάτω), εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.  

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το ίδιο έκαναν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι έχουν επιδημία στη χώρα τους.  Το ίδιο έκαναν και άλλα κράτη της Ευρώπης. Η Ιταλία πήρε αυστηρά μέτρα για την Κίνα και εκεί ξεκίνησε η διασπορά:

"Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή τα ταξιδιωτικά μέτρα έχουν πολύ μικρή σημασία όταν αφορούν, παραδείγματος χάρη στις σχολικές εκδρομές. Όταν αφορούν σε ανθρώπους, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είναι ιδιαίτερα σημαντικά". 

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Τσιόδρας τονίζει πως οι άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια σε χώρες οι οποίες έχουν κρούσματα και σε χώρες με μεγάλη διάδοση στον πληθυσμό, που αυξάνονται. 

Θα πρέπει να προστατεύουν περισσότερο την υγεία τους, να είναι λιγότερο εκτεθειμένοι αυτήν την εποχή.

Εκδρομές

Αναφερόμενος στις σχολικές εκδρομές, ο καθηγητής ανέφερε πως πάρθηκαν ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα, τα οποία αφορούσαν εκδρομές, οι οποίες είχαν επιστρέψει από περιοχές πληττόμενες της Ιταλίας:

"Έκλεισαν κάποια σχολεία για κάποιες μέρες, ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση στην κοινότητα λόγω αυτών των εκδρομών. Ποια κοινότητα; Των μαθητών, η οποία κινδυνεύει πολύ λίγο, ώστε να καθυστερήσει η διασπορά στην κοινότητα. Αυτά τα μέτρα είναι παροδικού χαρακτήρα και σιγά - σιγά θα εκλείψουν", εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, για να διευκρινίσει:

"Η ανθρωπότητα πρέπει να περάσει σε μία φάση που θα αποδέχεται το γεγονός ότι ο ιός αυτός θα κυκλοφορεί. Θα τηρεί τα μέτρα υγιεινής, θα προσπαθεί να κάνει αυτήν την ιχνηλάτηση επαφών, ιδιαίτερα όταν έρχονται από χώρες στις οποίες υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία του ιού. Αλλά, δεν θα είναι τόσο εύκολο αυτό"... 

Ο καθηγητής κάνει λόγο για δυναμική εξέλιξη της επιδημίας, η οποία αφορά σήμερα 80 χώρες και γρήγορα θα αφορά ολόκληρο τον πλανήτη... 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπουργείο Υγείας: Ποιες ιατρικές ειδικότητες χορηγούν υαλουρονικό οξύ και botox [εγκύκλιος]
Γιατί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη παράγοντες του υπουργείου Υγείας
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού