Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας που έγινε από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρα, τα κρούσματα του κοροναϊού αυξήθηκαν κατά 38 στην χώρα μας και από τα 190 έφτασαν τα 228. Τα περισσότερα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Αθήνα. Στα 22 έφτασαν πλέον τα "ορφανά" κρούσματα.

Οι νεκροί μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 3. Τα θύματα προέρχονται από Αμαλιάδα, Πτολεμαΐδα και Ζάκυνθο. 5 ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ο συνολικός αριθμός των νοσηλευομένων με COVID-19 ανέρχεται συνολικά σε 57. 

Σημαντικά μειωμένη η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων από περαστικούς. Διακοπή των πτήσεων από και προς την Ιταλία, νέες συστάσεις προς τους πολίτες για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, και περιορισμοί στα σούπερ - μάρκετ αναφορικά με την προσέλευση των πολιτών, που θα γίνεται σύμφωνα με τα τετραγωνικά ώστε να τηρούν τις μεταξύ τους αποστάσεις, αποφασίστηκε στην σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Δημιουργούνται τρία νέα κέντρα επιχειρήσεων, ένα για ιχνηλάτηση υπόπτων κρουσμάτων, ένα βοηθητικό και ένα για ενημέρωση. 

Καφετέριες και εστιατόρια κλειστά. Με ραντεβού και e-mail οι συναλλαγές με την εφορία. Ουρές στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία, με καταγγελίες για αισχροκέρδεια στα αντισηπτικά και τις μάσκες. Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων απολύμαναν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πρωτεύουσας. Νέες συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων καταπολέμησης του κοροναϊού. O πρωθυπουργός έδωσε εντολή αργά το απόγευμα μετά τον σημερινό συνωστισμό να κλείσουν παραλίες και χιονοδρομικά κέντρα.

Έκκληση να μην υπάρξουν απολύσεις, από τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΕΑ), Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου. Τα άτομα υψηλού κινδύνου πρέπει να βρίσκονται σε απομόνωση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Την ίδια στιγμή, διεθνείς αεροπορικές εταιρείες εξαγγέλουν απολύσεις λόγω της ζημιάς που υφίστανται. Τεράστια ζημιά στις ευρωπαικές οικονομίες.

Η Ευρώπη βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της πανδημίας του νέου κορονοϊού, προειδοποίησε χθες ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, καλώντας τις χώρες να "εντοπίζουν, να απομονώνουν, να εξετάζουν και να θεραπεύουν κάθε κρούσμα".

"Η Ευρώπη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο της πανδημίας της Covid-19", δήλωσε ο Γκεμπρεγέσους σε δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων που καταμετρούνται είναι υψηλότερος από αυτούς που ανέφερε η Κίνα όταν κορυφωνόταν εκεί η πανδημία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα