Στα 352 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 στην Ελλάδα, καθώς τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 21 νέες περιπτώσεις.

Τα κρούσματα των οποίων η πηγή λοίμωξης δεν έχει προσδιοριστεί ανέρχονται σε 51 (44 χθες).

Νοσηλεύονται 65 άτομα (51 χθες), εκ των οποίων το 51% είναι άνδρες. Το σύνολο των νοσηλευόμενων σε εντατικές είναι άνδρες και εννέα είναι διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Παθολογίας Λοιμώξεων Σωτήρη Τσιόδρα (φωτογραφία κάτω), έχουν γίνει 4.320 εργαστηριακοί έλεγχοι και εκκρεμούν τα αποτελέσματα άλλων 200.

Ο κ. Τσιόδρας είχε νωρίτερα συνάντηση με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία αναμένεται να αποφασίσει για τη λειτουργία των ναών.

Το Σαββατοκύριακο καταγράφηκε διπλασιασμός των κρουσμάτων που δεν αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων περιστατικών (44 από 22).

Το φαινόμενο σχετίζεται με μετάδοση του ιού στην κοινότητα.

Οι επιστήμονες μιλούν για "εκθετική αύξηση", η οποία μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα μέτρα και δεν επιδείξουμε την απαιρούμενη υπευθυνότητα.

Ωράριο

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς (φωτογραφία κάτω) ανακοίνωσε επέκταση του ωραρίου των σούπερ μάρκετ και λειτουργία τους την Κυριακή.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι έχουν τεθεί σε καθεστώς ολικής καραντίνας δύο χωριά στο Βόιο της Κοζάνης, η Δαμασκηνιά και η Δραγασιά, που βρίσκονται μεταξύ Κοζάνης και Καστοριάς, λόγω κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοικτά και τις Κυριακές και θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί, έως τις 10 το βράδυ.

Η Πολιτική Προστασία θα έχει στη διάθεσή της τις λίστες των επιβατών που φθάνουν στην Ελλάδα και δειγματοληπτικά θα γίνεται έλεγχος για την τήρηση της καραντίνας από την πλευρά τους. 

 

 

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας