Ερευνητές στην Αυστραλία δήλωσαν σήμερα ότι χαρτογράφησαν την ανοσολογική απάντηση  στο νέο κοροναϊό –μια δυνητικά σημαντική εξέλιξη στη μάχη κατά του sars-cov2.

Ερευνητές εξέτασαν δείγματα αίματος από ασθενή που είχε μολυνθεί με COVID-19 και νοσηλεύτηκε με μέτρια συμπτώματα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Medicine, και η ερευνήτρια Katherine Kedzierska, του Peter Doherty Institute του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που ειδικοί χαρτογράφησαν την ανοσολογική απάντηση στη νέα νόσο.

Η Katherine Kedzierska, δήλωσε ότι διαπίστωσε ισχυρή αντίδραση του ανοσοποιητικού πριν την κλινική ανάρρωση. Παρατηρήθηκε απόκριση του ανοσοποιητικού, αλλά οπτικώς η ασθενής δεν ήταν καλά, και 3 ημέρες αργότερα ανάρρωσε.

Η Keszierska δήλωσε ότι η έρευνα της ομάδας της είναι σημαντικό βήμα στην κατανόηση της ανάρρωσης από τη νόσο COVID-19.

Πρόσθεσε ότι έχουμε επαληθεύσιμα αποτελέσματα σε περισσότερους ασθενείς με μέτρια νόσο.

Όπως δήλωσε, τα ευρήματα έχουν 2 πρακτικές εφαρμογές.

Πρώτα, η νέα έρευνα βοηθά τους ιολόγους να αναπτύξουν εμβόλιο.

Η ομάδα εντόπισε 4 ξεχωριστούς πληθυσμούς ανοσοκυττάρων στο αίμα ασθενών με COVID-19, καθώς ανέρρωναν.

Η Kedzierska δήλωσε ότι αυτοί μοιάζουν πολύ με αυτό που βλέπουμε σε ασθενείς με γρίπη.

Ερευνητές μπόρεσαν να δουν την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος οδηγώντας σε επιτυχή ανάρρωση από την COVID-19,  που θα μπορούσε να είναι το μυστικό για την ανακάλυψή αποτελεσματικού εμβολίου.

Η δεύτερη πρακτική εφαρμογή είναι η εξέταση.

Οι παρατηρήσεις τους θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν τις αρχές να κάνουν καλύτερες προβλέψεις σε μελλοντικές επιδημίες σχετικά με το ποιος κινδυνεύει περισσότερο.

Αυτοί οι δείκτες του ανοσοποιητικού θα μπορούσαν να προβλέψουν- θεωρητικά- με μεγαλύτερη ακρίβεια ποιοι ασθενείς είναι πιθανό να έχουν ελαφρά συμπτώματα και ποιοι έχουν κίνδυνο θνησιμότητας.