Σε παγκόσμια κινητοποίηση κάλεσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σε σχέση με τις απειλούμενες από τον κοροναϊό ομάδες του πληθυσμού.

Ο Tedros Adhanom Ghebreyesus (φωτογραφία) υπογράμμισε τη Δευτέρα πως η COVID-19 είναι μία σοβαρή ασθένεια:

"Παρόλο που τα στοιχεία που έχουμε δείχουν πως σε υψηλότερο κίνδυνο βρίσκονται οι άνω των 60 ετών, νέοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, έχουν πεθάνει από τη νόσο".

Σύμφωνα με τον κ. Ghebreyesus, o ΠΟΥ έχει εκδώσει νέα κλινική καθοδήγηση, με συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων και των εγκύων γυναικών:

"Μέχρι σήμερα, έχουμε δει επιδημίες σε χώρες με προηγμένα συστήματα Yγείας. Ακόμη και αυτές, αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τον ιό. Καθώς ο ιός μετακινείται σε χώρες χαμηλού εισοδήματος, ανησυχούμε βαθύτατα".

Ανησυχία προκαλούν παρατηρήσεις που προέρχονται από τη Γαλλία και αφορούν νέους ανθρώπους που είναι σοβαρά στην υγεία τους.

Για το θέμα ρωτήθηκε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, λέγοντας πως το φαινόμενο είναι ανησυχητικό, αλλά δεν έχει παρατηρηθεί ακόμη στην Ελλάδα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας