Τουλάχιστον 200 κλινικές μελέτες για ανακάλυψη φαρμάκου κατά του κοροναϊού είναι σε εξέλιξη και σε ενάμιση με δύο μήνες θα γίνει γνωστό το καταλληλότερο θεραπευτικό σχήμα.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής του London School of Economics (LSE) Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στο "Θέμα 104,6".

Ο καθηγητής εκτίμησε, ωστόσο, πως το φάρμακο δεν θα δώσει τη λύση και δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό για να πιάνει τους πάντες και ανέφερε πως φάρμακα χορηγούν και Έλληνες γιατροί.

Σε σχέση με το εμβόλιο, ανέφερε πως είναι ενθαρρυντικό ότι δόθηκαν πολλά χρήματα για την παραγωγή του και υπάρχει μεγάλο κίνητρο για τις εταιρείες:

"Έχουμε ένα εμβόλιο από αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας και ένα ακόμα από το πανεπιστήμιο του Imperial στο Λονδίνο. Υπάρχουν άλλες 15 προσπάθειες σε εξέλιξη, από εταιρείες βιοτεχνολογίας, φαρμακευτικές και πανεπιστήμια.

Το ότι κάποιοι παρέκαμψαν τις δοκιμές στα ζώα και πήγαν κατευθείαν σε ανθρώπους, σημαίνει ότι η διαδικασία πάει γρήγορα και μπορούμε να το έχουμε σε ένα χρόνο και αν είμαστε τυχεροί, και νωρίτερα", επισήμανε ο κ. Μόσιαλος.

Ελλάδα

Σε σχέση με τις κινήσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα, τόνισε πως είμαστε σε πολύ καλύτερο σημείο από άλλες χώρες, διότι είμαστε η πρώτη χώρα που κινήθηκε μετά την Ιταλία:

"Το ότι έχουμε λιγότερα κρούσματα σε σχέση με βόρειες χώρες, σημαίνει ότι κάτι καλό έχουμε κάνει", είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση εάν θα προτιμούσε την Ελλάδα ή την Αγγλία (όπου ζει) για το επόμενο διάστημα και μέχρι να ανακαλυφθεί το φάρμακο ο κ. Μόσιαλος απάντησε:

"Αν την είχα, θα ερχόμουν στην Ελλάδα, αλλά έχω μέλος της οικογένειας σε ευπαθή ομάδα. Γίνεται καλή δουλειά από την πολιτική προστασία".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα